Mi a kedvenc virslis ételed? Leírnád/Linkelnéd a receptjét is?
Nekem a frankfurti leves.
link [link]
Nekem a zöldséges-virslis tarhonya.
Hozzávalók: 2-3 pár füstölt virsli, 15-20 dkg tarhonya, 1 nagy marék zöldborsó, 1 marék kukorica, 1 nagy vagy 2 kisebb sárgarépa kockákra vágva, 1 közepes méretű krumpli felkockázva, 1 fej vöröshagyma,, fűszerpaprika, fokhagyma, 1 db zöldpaprika, 1 nagyobb paradicsom, só, bors, ételízesítő, erős pista vagy csípős pirosarany.
A hagymát kockára vágjuk, olajon megpároljuk, megszórjuk 1 teáskanál fűszerpaprikával, beletesszük a krumplit, zöldborsót, kukoricát, répát, az apróra vágott zöldpaprikát, a meghámozott, apróra darabolt paradicsomot (helyette 1 evőkanál ketchup is megteszi), zúzott fokhagymát, és ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, erős pistával. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, és puhára főzzük a zöldségeket, végül hozzáadjuk a karikára vágott virslit, és ezt is megfőzzük pár perc alatt. Sűrű, szaftos cuccot kell kapnunk, ha sok leve lenne, akkor azt pár perc alatt nagy lángon, fedő nélkül, néha megkeverve főzzük el.
Közben a tarhonyát kevés olajon aranybarnára pirítjuk, és bő, lobogó vízben megfőzzük, leszűrjük. Összekeverjük a zöldséges-virslis raguval, és savanyúsággal tálaljuk.
Virsli helyett parasztkolbászt is használhatunk, illetve adhatunk hozzá kevés pirított füstölt szalonnát is. Tartalmas, egyszerű és finom étel!
Én 2 főre ezt szoktam elkészíteni vacsorára:
2 cs Füstli virslit (8 db) 1 percre berakom a mikróba, hogy átmelegedjen. Veszek 8 szelet sonkát, egyenként megkenem őket nagyon vékonyan mustárral, szórok rá egy kis fűszert (bazsalikom, vagy oregánó). Minden sonkába beletekerek egy-egy virslit, majd a 8 tekercset egymás mellé leteszem a tepsibe alufóliára. Vékonyan megkenem a tetejüket tejföllel, majd reszelek rá sajtot, és irány a sütő. Pár perc alatt megsülnek, a sajt jó ropogós lesz, isteni finom. Salátát szoktam hozzá készíteni paradicsomból, paprikából, uborkából, esetleg lilahagymával. Párom kedvence :)
15:44-es vagyok. Amit még nagyon szeretek, az a következő:
6-8 db virslit hosszában kettévágok, és egy kivajazott / vékonyan kiolajozott kisméretű tepsibe vagy jénaiba helyezem úgy, hogy lazán rácsozatot alkossanak. Megszórom felkarikázott lilahagymával, és ráütök 4 db tojást. Kicsit megsózom, borsozom, majd 10-15 dkg reszelt sajttal megszórom, és sütőben 180-200 fokon a tojás szilárdulásáig sütjük, addig a sajt is szépen ráolvad. Puha kenyérrel isteni vacsora!
Tepsis krumpli virslivel:
A krumplit felszeletelem, megszórom sóval, borssal, zöldfűszerekkel (kakukkfű, bazsalikom, rozmaring, majoranna - mikor melyik és milyen variációban), karikázok rá hagymát, majd megsütöm rendes tepsis krumpliként, annyi kivétellel, hogy a sütés vége előtt 5-10 perccel karikázok rá virslit, és meglocsolom tejföllel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!