Mi a kedvenc virslis ételed? Leírnád/Linkelnéd a receptjét is?
az egyik kedvencemet mamám csinálta sokszor. bevágta a virslit, tett bele egy kis darab sajtot, betekerte bacon szalonnába, és grillsütőben megsütötte.
a másik nagy kedvenc a virslis nudli
hagymát kockázok, olajon átfuttatom, ráteszem a karikára vágott virslit, kicsit átpirítom. Közben nudlit főzök (4 személyre egy kg). Mikor midkettő kész van, egy nagy tűzálló tálban összekevetem a virslit a nudlival. egy nagy pohár tejfölbe ütök két tojást, sózom, borsozom, majd ezzel a keverékkel leöntöm, reszelek rá sajtot, és mehet a sütőbe.
én a leveles tésztába szoktam rakni virslit és felvágom kisebb darabokra
iszonyú gyors és fincsííí ;)
Göngyölt virsli, de ritkán készítem, mert elég húzós az ára.
Nyolc virsli fér a jénai tepsimbe:
Készítek egy kis adag kelt tésztát (én a margarinos kifli 1/8-át csinálom), ezt belenyújtom a tepsibe. 2 csomag sajtkrémet elkeverek 2 tojással, sóval, borssal, kevés kakukkfűvel, majd ezt a kelt tésztára kenem. Bacon-be belecsavarom a virsliket, amiket belenyomkodok a sajtkrémbe, majd betolom a sütőbe. Kb. 20-25 percet sütöm.
Virslis kifli
Íme a receptje:
Hozzávalók:
1 kg liszt
1/2 l tej
5 dkg élesztő
1 ek só
1 ek cukor
2 dl napraforgó olaj
1 tojás a kenéshez
szezámmag
virsli/kolbász
sajt
Elkészítés:
Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval hólyagosra dagasztjuk.
Letakarva meleg helyen kelesztjük, amikor megkelt, még egyszer jól átgyúrjuk, és 4 felé vágjuk a tésztát.
A cipókat köralakúra nyújtjuk, és mindegyiket 8 vagy 12 cikkre vágjuk.A körcikkek széles végére teszünk Egy negyed virslit, trappista sajtot, és feltekerjük úgy, hogy lehetőleg a keskeny vége a kifli aljára essen.Megkenjük sütés előtt felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített sütőben sütjük (de tisztes távolságra pakolva a kifliket, mert sülés közben még jócskán nőnek) úgy, hogy a sütő aljában egy lábasba vizet rakunk és mikor kivesszük az épp csak megpirult kifliket, azonnal megspricceljük vízzel, így puha marad!
Ha a tésztából kihagyjuk a sót, akor lehet édes dolgokkal is tölteni: lekvár, csoki, stb. Ebben az esetben lehet belőle pl. kakaós csiga is.
Ha elkészíted arra tényleg figyelj, hogy akkor vedd ki, amikor éppen csak megpirult a kiflik teteje. A tészta ekkorra már biztosan átsült, azonnal vízzel megspriccelve nagyon nagyon finom puhák lesznek a kiflik.
Én felvert egész tojással kenem meg a tetejét, anyukám csak tojás sárgájával, úgy szebb színe van, de egész tojással sem utolsó .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!