Le tudnátok nekem írni pontosan annak a csokitortának a receptjét, aminek a krémje úgy készül, hogy x tábala csokit felolvasztunk x dl tejszínben?
Én a következőképpen szoktam készíteni:
sütök 3 db, egyenként 2 tojásos kakaós piskótalapot. Krém: 20 dkg jó minőségű csokoládét (én 1 tábla tej és 1 tábla étcsokival szoktam) felolvasztunk fél liter tejszínben. Kihűtjük, hűtőbe tesszük éjszakára, majd másnap robotgéppel kemény habot verünk belőle. (Ízlés szerint keverhetünk bele kevés porcukrot is, én nem szoktam, illetve adhatunk hozzá egy kis rumaromát). Az egyik lapot megkenjük a krém harmadával, rá a másik lap, majd újabb adag krém, erre rátesszük a 3. lapot, és a torta tetejét és oldalát is bevonjuk a maradék krémmel. Tetejét megszórjuk csokiforgáccsal.
1 tábla étcsokit felolvasztunk 1 dl tejszinben, adunk hozzá 10 dkg vajat, ha kihűlt hozzákeverünk 3 tojást, 2 ek mézet, 15 dk réteslisztet fél sütőporral elkeverve, sütőpapírral bélelt tepsiben közepes lángon sütjük, kb 15 perc alatt kész. Még forrón a tetejére teszünk csoki kockákat és ha olvadni kezd elsimítjuk a tortán.
Krémje: A maradék 1 dl tejben felolvasztunk 1 másik tábla étcsokit, adunk hozzá vajat, majd lehűtjük, a mikor már sűrű a krém, habverővel jó krémesre keverjük, kevés keményre vert habtejszinnel elkeverjük és a kettévágott tortát ezzel megkenjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!