Gomba panírozása, hogyan?
Én:
Gomba "lehártyázás" nélkül, de szárazon. Liszt, tojás, morzsa, megint tojás, megint morzsa, oszt' jónapot!
A tojásba só.
Semmi extra, működik.
A gombáról nem kell leszedni a héját, csak meg kell mosni alaposan.
Panírozni nekem 10 év napi főzés után is idegölő, pedig egy időben én is leszedtem a héját, hátha úgy könnyebb.. De nem.
Szóval kitartás...
Hát nekem semmi nehéz nincs benne, pedig kezdő szakács vagyok. :D Épp a múlt hétvégén csináltam, pár perc alatt kész lett, szépen rátapadt minden, aztán meg gyönyörűen meg is sült. :D
20/L
A gombát meghámozni értelmetlen dolog, sok munka, az izén nem változtat, viszont így a hasznos anyagok jó részét kidobják.
A száraz (NEM forrázott, NEM mosott) gombát elöször lisztbe forgatni, a felesleget lerázni, tojásba mártani, majd prézlibe forgatni. Aki szereti, a tojás-rézli lépést meg lehet ismételni.
Utána FORRÓ és SOK olajban gyorsan kisütni, papirtörlöre szedni.
Utolsó, és koszosan eszitek meg? Amit én veszek gombát, azon mindig van valamennyi kosz.
Nem szeretnék hozzád vendégségbe menni és gombát enni.. fúj...
Mosóknak, és hámozóknak:
A gombát "tisztára mosni", pláne a lemezes fajtákat gyakorlatilag lehetetlen, ergo felesleges pancsolni.
A fedő héjjal, ahogy előttem valaki-nagyon okosan- írta, sok ízt távolítunk el.
Tehát én maradok a bevált módszeremnél, megengedve, hogy a mosás/áztatás/stb. is jó lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!