Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gomba panírozása, hogyan?

Gomba panírozása, hogyan?

Figyelt kérdés
Azt hittem, rántott akármivel nem lehet zavarba hozni, hisz csak egy kis liszt, egy kis tojás, egy kis zsemlemorzsa, bele az olajba és kész is... Na de a gombafejek? A tojás konkrétan lefolyik róla, a liszt nem tapad rá.. Így meg szinte leesik az olajban az egész panír.. Ti hogy csináljátok?
2013. jún. 25. 19:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
51%
Első körben le kellene hártyázni a gombát (ha megtörtént, akkor nem szóltam)
2013. jún. 25. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 doboszoli ***** válasza:
100%

Én:

Gomba "lehártyázás" nélkül, de szárazon. Liszt, tojás, morzsa, megint tojás, megint morzsa, oszt' jónapot!

A tojásba só.

Semmi extra, működik.

2013. jún. 25. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
10%
Nem tudom mi a fenének kell a héját nem lehúzni?A gomba úgyis nehezen emészthető de a héja!!
2013. jún. 25. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
Leforrázom a gombát, nem hámozom meg, csak megmosom, aztán egy fazék forró sós vízbe dobom pár percre, aztán liszt, tojás, zsemlemorzsa...
2013. jún. 25. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim válasza:

A gombáról nem kell leszedni a héját, csak meg kell mosni alaposan.

Panírozni nekem 10 év napi főzés után is idegölő, pedig egy időben én is leszedtem a héját, hátha úgy könnyebb.. De nem.


Szóval kitartás...

2013. jún. 25. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

Hát nekem semmi nehéz nincs benne, pedig kezdő szakács vagyok. :D Épp a múlt hétvégén csináltam, pár perc alatt kész lett, szépen rátapadt minden, aztán meg gyönyörűen meg is sült. :D


20/L

2013. jún. 25. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

A gombát meghámozni értelmetlen dolog, sok munka, az izén nem változtat, viszont így a hasznos anyagok jó részét kidobják.


A száraz (NEM forrázott, NEM mosott) gombát elöször lisztbe forgatni, a felesleget lerázni, tojásba mártani, majd prézlibe forgatni. Aki szereti, a tojás-rézli lépést meg lehet ismételni.

Utána FORRÓ és SOK olajban gyorsan kisütni, papirtörlöre szedni.

2013. jún. 26. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim válasza:

Utolsó, és koszosan eszitek meg? Amit én veszek gombát, azon mindig van valamennyi kosz.

Nem szeretnék hozzád vendégségbe menni és gombát enni.. fúj...

2013. jún. 26. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Látom, a hámozás-nemhámozás között tört ki a legnagyobb vita. :-D Hát nem hiszem, hogy ezen múlna a sikertelenségem, bár én hámozatlanul még sosem próbáltam... Tényleg nem tudom, mi lehet a gond, bármilyen husit, frisset, mélyhűtöttet simán bepanírozok, teljesen szépen rátapad minden.. Lehet a gomba túl száraz kívülről és nincs min megtapadni a dolgoknak. :-) Köszi a válaszokat!
2013. jún. 26. 19:33
 10/11 doboszoli ***** válasza:

Mosóknak, és hámozóknak:

A gombát "tisztára mosni", pláne a lemezes fajtákat gyakorlatilag lehetetlen, ergo felesleges pancsolni.

A fedő héjjal, ahogy előttem valaki-nagyon okosan- írta, sok ízt távolítunk el.

Tehát én maradok a bevált módszeremnél, megengedve, hogy a mosás/áztatás/stb. is jó lehet.

2013. jún. 26. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!