Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tövisaljagombából mit főzzek...

Tövisaljagombából mit főzzek holnap? Most szedtük az erdőben.

Figyelt kérdés

#gomba #Tövisaljagomba
2013. máj. 11. 15:57
 1/5 A kérdező kommentje:

Közben találtam egy jó receptet:)

Erdélyi gombaragu fokhagymával, fűszerekkel

Hozzávalók:

40 dkg. friss erdei gomba ( tinóru, sárga rókagomba, csiperke, májusi pereszke, tövisalja gomba, kucsmagomba, stb.) 2-3 gerezd fokhagyma, késhegynyi morzsolt kakukkfű ( lehet helyette néhány szál frissen szedett is), 2 dl. tejszín, fél csokor metélőhagyma, fél csokor petrezselyem levél, fél dl. olíva olaj, fél dl. félszáraz fehér bor, só, örölt fekete bors, 1 nagy fej lila hagyma.


Elkészítés:

A lila hagymát finomra vágjuk és a forró olíva olajon megpirítjuk kavargatás közben. Ekkor hozzáadjunk a megtisztított és finoman szeletelt gombát, az összezúzott fokhagyma gerezdeket és kevés bort is aláöntünk.Ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt fekete borssal, és óvatosan átkevergetjük. Összeforraljuk, majd tejszínnel aláöntve lassú tüzön tovább főzzük. A végén apróra vágott petrezselyem levéllel, kevés metélő hagymával megszórjuk. Rizs, burgonyakrokett, vagy frissen kifőzött puliszka illik hozzá. Hozzávalók:

40 dkg. friss erdei gomba ( tinóru, sárga rókagomba, csiperke, májusi pereszke, tövisalja gomba, kucsmagomba, stb.) 2-3 gerezd fokhagyma, késhegynyi morzsolt kakukkfű ( lehet helyette néhány szál frissen szedett is), 2 dl. tejszín, fél csokor metélőhagyma, fél csokor petrezselyem levél, fél dl. olíva olaj, fél dl. félszáraz fehér bor, só, örölt fekete bors, 1 nagy fej lila hagyma.


Elkészítés:

A lila hagymát finomra vágjuk és a forró olíva olajon megpirítjuk kavargatás közben. Ekkor hozzáadjunk a megtisztított és finoman szeletelt gombát, az összezúzott fokhagyma gerezdeket és kevés bort is aláöntünk.Ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt fekete borssal, és óvatosan átkevergetjük. Összeforraljuk, majd tejszínnel aláöntve lassú tüzön tovább főzzük. A végén apróra vágott petrezselyem levéllel, kevés metélő hagymával megszórjuk. Rizs, burgonyakrokett, vagy frissen kifőzött puliszka illik hozzá.

2013. máj. 11. 16:33
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem semmit, ha nem vizsgáltattad be, mert nagyon könnyen összetéveszthető sok mérgező gombával.
2013. máj. 11. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Hiába vizsgáltatom be, ezt mindenképp kidobatja veled a gombavizsgáló. Nekik meg van adva pár fajta gomba, amit engedélyezhetnek, és minden mást kidobatnak, akkor is, ha ehető. De azt olvastam, hogy május közepén még nem teremnek azok a gombák, amikkel ezt össze lehetne téveszteni. Feltöltöttem egy fotót:

[link]

2013. máj. 11. 17:46
 4/5 anonim ***** válasza:
Akkor meg pláne jobb ha nem eszitek meg.
2013. máj. 12. 07:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Megettük, nagyon finom volt:)
2013. máj. 12. 12:31

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!