Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen ételeket lehet készíten...

Milyen ételeket lehet készíteni spenótból?

Figyelt kérdés
Éveken keresztül problémám volt a spenóttal, a spenótból készült főzeléket továbbra se szeretem, de most Olaszországban jártam, és ott olyan lasagnat ettem, aminek a tésztája spenótos volt, és az ízlett, szóval felfedeztem, hogy nekem nem a spenóttal mint alapanyaggal van bajom, hanem a spenótfőzelékkel, de úgy tűnik, lehet belőle olyan ételt készíteni, ami meg ízlik. Szóval a spenótfőzeléken kívül érdekelne, mi mindent készítenek még belőle. Ezt a lasagnat már tudom, meg is jegyeztem. :-)
2009. okt. 13. 14:37
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Mi a spenotos pennét imàdjuk, sült csirkével!

3-4 ger. zuzott fokhagymàt vajon piritasz egy kicsit, bele egy fél csomag spenot/fagyasztott/kiolvasztod a legkissebb làngon so, bors, picit fözöd, nem kell sokàig, elzàrod a gàzt és bele egy nagy doboz tejfölnek a fele vagy akàr mind! Összekevered a kifött pennével és kész! :)

2009. okt. 13. 14:42
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
spenótos kosár, spenótos felfújt, muffin
2009. okt. 13. 15:00
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Grillezett csirkemell spenótos-baconos tejszínmártással. :)

Grillfűszerrel befűszerezet a csirkemellet, megsütöd.

A szószhoz bacont felkockázol, kevés vajon megpirítod, apróra vágott spenótot teszel hozzá, párolod picit, kevés fokhagymával, aztán felöntöd tejszínnel. Kevés tejet keményítővel kikeversz, beleteszed, és felforralod, hogy besűrűsödjön. Ízlés szerint sóval, kevés frissen reszelt szerecsendióval fűszerezed.

Tálalásnál ebből öntesz a csirkemellre.

Steakburgonyával istenifinom. :)

2009. okt. 13. 15:20
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

spenót krémleves!

de ne kérdezd hogy!

2009. okt. 13. 16:57
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én maradék spenót főzelékből készítettem lángost. Imádták a gyerekek!

2009. okt. 13. 17:23
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Megpárolod a spenót kis szerecsen dióval + fokhagymával, majd összekevered túróval. Mennyei. Tésztára, tésztába töltve isteni.
2009. okt. 14. 08:26
 7/8 anonim ***** válasza:
Bocs az off-ért, de hogy csináltál belöle lángost ?
2009. okt. 14. 12:06
 8/8 anonim ***** válasza:
Krumpli helyett a spenótot raktam bele. Picit több liszttel. A gyerekek azóta is emlegetik.:)
2009. okt. 14. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!