Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van egy pár lejárt tejtermékem...

Van egy pár lejárt tejtermékem, mit tudok velük csinálni?

Figyelt kérdés

Van túró, kb. 1 hete a hűtőben, kicsit sárgásodik már...ebből lehet még sajt vagy akármi?

Tegnap 1 liter tej járt le, ma még hova tudom felhasználni? Pannacotta vagy valamilyen tejpuding?

És ha jól emlékszem, akkor 1 hete lejárt joghurt is van, ez házi és natúr...kicsit tejfölös az illata,de még nem kóstoltam meg. Ezek már el vannak veszve vagy van valami ötletetek? Köszi szépen

2013. jún. 15. 14:51
 1/4 Xperia.floyd válasza:
Szerintem a tej ha hütőben volt , kóstold meg egy kicsit , ha jó akkor még meginni is de bármelyik süteménybe , pudingba jó lehet. Már volt , hogy két hetes joghurtból csinált édesanyám süteményt , nem volt semmi baja. A túró neccesebb , de ha nincs baja akkor azt is bármire fel lehet használni. A lényeg : Mindig KÓSTOLD meg előtte és ha jó akkor még lehet hasznosítani! A túró már van olyan , hogy mielőtt lejár sárgásodik.
2013. jún. 15. 15:19
 2/4 anonim ***** válasza:

a túró nagyon kényes, még szavidőn belül is megsavanyodhat, és romlás nélkül is olyan "öreg tehén " szaga van.:) én abból nem csinálnék semmit, mert átható ez az illat.

a tej, ha még jó , akkor forralva madártejnek, pudingnak pl. vagy gyorsan meginni jeges gyümölcsturmixnak.

a joghurtok bírják a legjobban, abból bármilyen bögrés sütit, muffint süthetsz.

2013. jún. 15. 18:54
 3/4 anonim ***** válasza:
A tej palacsintának is tökéletes még.
2013. jún. 15. 19:42
 4/4 anonim ***** válasza:
56%

Sőt, palacsintának még akkor is jó, ha kicsit már megsavanyodott.

A túrót én inkább kidobnám.

2013. jún. 15. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!