Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudsz bevált, nem fujtós...

Tudsz bevált, nem fujtós meggyes piskóta receptet?

Figyelt kérdés

2013. jún. 14. 15:47
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Sziasztok!


Megsütöttem a piskótát és nagyon finom lett.

Leírom nektek, mert olyan aranyosak vagytok, segítettetek.


4 tojássárgáját kikevertem 20dkg rámával és porcukorral

hozzákevertem 20 dkg lisztet, 1 sütőport, 1 vaniliás cukrot, kb 2dl tejet


4 kemény habbá vert tojásfehérjét hozzákevertem.


kivajazott kilisztezett kisebb tepsibe öntöttem a masszát, a tetejét megszórtam lisztbe forgatott, kimagozott friss meggyel.

előmelegített sütőben 20 percig teljesen takaréklángon sütöttem, ez alatt nem szabad kinyitni a sütő ajtaját

majd nézegetni, bökdösni villával, és amikor megbarnult kicsit a teteje kész.

képet nem tudok róla mellékelni, mert olyan finom lett, hogy hamar elfogyott:)

2013. jún. 15. 11:04
 12/17 A kérdező kommentje:
A friss meggytől isteni szaftos lett.
2013. jún. 15. 11:06
 13/17 anonim ***** válasza:
Gratulálok:) Jónak tűnik ez a recept,köszi, hogy megosztottad velünk.Mindig bővül a receptgyűjteményünk :)
2013. jún. 15. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 A kérdező kommentje:

Szívesen!

Próbáld ki, szerintem cseresznyével is finom lehet.

Kompóttal nem tudom, de majd kipróbálom.

Szép hétvégét!

2013. jún. 15. 12:21
 15/17 Hannibal82 válasza:
én sosem forgatom lisztbe a gyümölcsöket. MINEK? úgyis belesüllyednek a tésztába, ami receptem nekem van, szintén piskótás jellegű sütire. vajas a tészta.5 tojásos, 22 deka cukor, 25 liszt, sütőpor. mindegy milyen gyümölcsöt teszek bele, olyan 3 centi magas lesz, a gyümölcs meg belesüllyed a közepébe. ha fanyar a gyümölcs, értelem szerűen a cukor több, de ha az ember nem lusta csokibevonatot tenni rá, akkor ROHADTJÓÓÓÓÓÓÓÓÓ
2013. jún. 15. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 nagyilona válasza:
tegyél a tojás sárgájához 1/2dl étolajat és úgy keverd ki
2013. jún. 15. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 A kérdező kommentje:

a mai meggyesem tésztájába kis fahéjat is kevertem, isteni lett.

azért kell lisztbe forgatni a meggyet, hogy ne süllyedjen le teljesen az aljára.

2013. jún. 17. 01:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!