Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Piskóta? Tudnátok adni bevált,...

Piskóta? Tudnátok adni bevált, jó piskóta recepteket? Az enyém nem mindig akar sikerülni.

Figyelt kérdés
2012. ápr. 19. 13:42
 1/10 anonim ***** válasza:

4 tojás

4 evőkanál víz

18 dkg cukor

9 dkg liszt

9 dkg keményítő

2 kávéskanál sütőpor


A tojásfehérjét a vízzel kemény habbá vered, majd lassan belekevered a cukrot, a tojássárgáját és végül beleforgatod a sütőporos lisztet.

Vajazott-lisztezett formában kisütöd, 180 fokos, előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt.


Ez a recept egy 24 cm-es kerek tortaformához van. Akár 3 lapba is szépen el lehet vágni.


Kicsit rendhagyónak tűnhet, de tényleg piskóta és nekem még mindig gyönyörűre sikerült.

2012. ápr. 19. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
49%
Ez nem rendhagyó, hanem nem piskóta...
2012. ápr. 19. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
52%

én kikísérleteztem a tökéletes piskóta receptet de nem fogom elmondani senkinek.jól jöhet még;)


amúgy meg nem mindegy milyen piskótát akarsz mert pl én rigójancsihoz teljesen máshogy csinálom...

2012. ápr. 19. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:

Piskóta tekercset akarok csinálni a férjemnek,az a kedvence!:)

Kedves első:keményítő is kell bele?Ilyet még nem hallottam,de köszönöm a válaszodat!!:)

2012. ápr. 19. 14:20
 5/10 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező: igen, keményítő is kell bele, ezáltal garantáltan nem esik össze, amikor kiveszed a sütőből.


Kedves 76 %-os: süsd meg, kóstold meg és utána beszélgethetünk... illetve kíváncsian várom a recepted.

2012. ápr. 19. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Lekváros piskóta tekercshez verjél kemény habbá 4 tojásfehérjét, adj hozzá 4 lapos ek cukrot, ezzel is verd kicsit, majd a tojások sárgáját is jól keverd el benne a habverővel, ezután 4 púpos ek lisztet fakanállal keverj bele óvatosan, öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe és süsd közepesen barnára. Még langyosan tekerd fel vizes konyharuhán és ha kihűlt kend meg a lekvárral.
2012. ápr. 19. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

ha tényleg szép piskótatekercset akarsz, akkor nagy méretű tepsiben süsd, sütőpapíron (a tepsi kb. 30x40)

Ebbe kell 7 tojás, 7.e.k. liszt, 7.e.k. cukor, egy cs. sütőpor, gondolom az elkészítését tudod. Előmelegített sütőben süsd, miután megsült (tűpróba!), nyisd ki a sütőajtót valamennyire (kitámaszthatod fakanállal), addig amíg kihűl. Így tutira nem esik össze.


Ja, és ha piskótatekercset sütsz, először konyharuhára tekerd fel, csak utána lekvárral. Gondolom ez így érthető :)

2012. ápr. 19. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat!!!
2012. ápr. 19. 17:24
 9/10 anonim ***** válasza:

Az enyém egy süti alapja volt...


Nagyon egyszerű, nem igazán igényel akkora odafigyelést


6tojás

6ek cukor

3 ek liszt

3 ek van. Pudingpo ( lehet keményítő is, de akkor vaniliáscukor is kerüljön bele)

Fél csomag sütőpor



Tojásfehérje kemény felver..tojássárgájákat egyenként hozzá, majd a cukor egyenként, utána én a szarazhozzávalőat összekeverem, átszitálva apránként adagolom a keverékbe.

Végig mixert használok..

Mindiig habkönnyű, nem törik, egyenletes magasságú..másnapra letakarás nelkül sem szárad ki...

2014. máj. 2. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Cukorral szoktam csalni, mert szeretem, ha nem ol yan édes
2014. máj. 2. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!