Piskóta? Tudnátok adni bevált, jó piskóta recepteket? Az enyém nem mindig akar sikerülni.
4 tojás
4 evőkanál víz
18 dkg cukor
9 dkg liszt
9 dkg keményítő
2 kávéskanál sütőpor
A tojásfehérjét a vízzel kemény habbá vered, majd lassan belekevered a cukrot, a tojássárgáját és végül beleforgatod a sütőporos lisztet.
Vajazott-lisztezett formában kisütöd, 180 fokos, előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt.
Ez a recept egy 24 cm-es kerek tortaformához van. Akár 3 lapba is szépen el lehet vágni.
Kicsit rendhagyónak tűnhet, de tényleg piskóta és nekem még mindig gyönyörűre sikerült.
én kikísérleteztem a tökéletes piskóta receptet de nem fogom elmondani senkinek.jól jöhet még;)
amúgy meg nem mindegy milyen piskótát akarsz mert pl én rigójancsihoz teljesen máshogy csinálom...
Piskóta tekercset akarok csinálni a férjemnek,az a kedvence!:)
Kedves első:keményítő is kell bele?Ilyet még nem hallottam,de köszönöm a válaszodat!!:)
Kedves kérdező: igen, keményítő is kell bele, ezáltal garantáltan nem esik össze, amikor kiveszed a sütőből.
Kedves 76 %-os: süsd meg, kóstold meg és utána beszélgethetünk... illetve kíváncsian várom a recepted.
ha tényleg szép piskótatekercset akarsz, akkor nagy méretű tepsiben süsd, sütőpapíron (a tepsi kb. 30x40)
Ebbe kell 7 tojás, 7.e.k. liszt, 7.e.k. cukor, egy cs. sütőpor, gondolom az elkészítését tudod. Előmelegített sütőben süsd, miután megsült (tűpróba!), nyisd ki a sütőajtót valamennyire (kitámaszthatod fakanállal), addig amíg kihűl. Így tutira nem esik össze.
Ja, és ha piskótatekercset sütsz, először konyharuhára tekerd fel, csak utána lekvárral. Gondolom ez így érthető :)
Az enyém egy süti alapja volt...
Nagyon egyszerű, nem igazán igényel akkora odafigyelést
6tojás
6ek cukor
3 ek liszt
3 ek van. Pudingpo ( lehet keményítő is, de akkor vaniliáscukor is kerüljön bele)
Fél csomag sütőpor
Tojásfehérje kemény felver..tojássárgájákat egyenként hozzá, majd a cukor egyenként, utána én a szarazhozzávalőat összekeverem, átszitálva apránként adagolom a keverékbe.
Végig mixert használok..
Mindiig habkönnyű, nem törik, egyenletes magasságú..másnapra letakarás nelkül sem szárad ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!