Hogyan kell főtt tojást csinálni úgy hogy lágy legyen?
Figyelt kérdés
Valaki leírná pontosan, sosem főztem semmit se még de most muszáj leszek, és csak tojás van itthon amit szeretek... rántottát és tükörtojást már próbáltam de ehetetlen lett, szóval marad ez.2008. jún. 20. 17:36
1/5 anonim válasza:
Vizet forralsz, és a már lobogva forró vízbe teszed bele a tojásokat. Innentől fogva méred az időt és pont 3 percig főzöd. A 3 perc után vedd ki a vízből. Még hűlés közben is keményedik, úgyhogy érdemes melegen megenni.
2/5 anonim válasza:
4,5 percig legyen a lobogó vízben a tojás...XXD
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Dejó, ez nem olyan bonyolult mint a tükörtojás :DD bár 3at csináltam és egyszerre szedtem ki, az egyiknek a fehérje is folyékony maradt kissé (ami nem igazán tetszett), a másik kettő meg túl kemény lett, de biztos a tojások selejtesek, én jól csináltam ;D
2008. jún. 20. 22:37
4/5 anonim válasza:
lehet nem volt EU szabvány a tojás (--> a tyúk sem) ^^
egyébként így estére tojás az egy kissé nehéz étel, nem?
5/5 A kérdező kommentje:
EU szabvány, na az biztos nem volt, nagymami csirkéinek a tojásai voltak :)
nehéz étel? nem tudom, ha az ember egész nap nem evett, nem gondolkodik ilyeneken :D
2008. jún. 21. 16:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!