Főzelékhez milyen köretet szoktatok enni?















Akkor:
- süss tarját, vagy oldalast,
- esetleg ha tokányt, vagy pörköltet készítel, és azt rakod a főzelék tetejére feltétként.
- Szoktak rántott csirkét is, de hallottam már olyanról is, hogy párizsit, vagy sajtot rántottak, az volt főzelék mellé.
- De sok helyen gyakran készítenek hozzá síma tükörtojást,
- esetleg sült virsli, debreceni páros kolbász,
- vagy éppen bundáskenyér.










Köretet semmit, inkább a főzelék minősül egy fajta köretnek.
Feltétnek sült virsli, kolbász, tük.tojás, főtt tojás( spenóthoz, sóskához) akár natúron lesütött szelet hús, vagy pörkölt, főtt füstölt tarja...
Gyengébb ízű főzelékekhez gyengébb feltétet próbálj, ki, erősebbhez karakteresebbet.
Pl zöldborsó-tük.toj. , burgonya-kolbász, szárazbab-pörkölt, lencse-füstölt tarja.





pörkölt, stefánia vagdalt krumplifőzelékhez,
rántott párizsi, sült virsli zöldborsó vagy zöldbabfőzelékehz
tükörtojás, főtt tojás vagy bundáskenyér spenóthoz
főtt hús sóskához
sült oldalas paradicsomos káposzta
füstölt tarja lesütve lencséhez
sült lecsókolbász sárgaborsóhoz
köményes sertész-szelet kelkáposztához
dínószelet finomfőzelékez
Nálunk ezek a párosítások szoktak lenni:)





Túró fasirt
túrót, tojást, lisztet füszerekkel összedolgozol, forró olajban kisütöd.
Sajtos krumpli fánk
héjában félkeményre fözött tisztitott krumplit, tojásal, lisztel, reszelt sajtal, ömlesztett sajtkrémel, só, bors, szerecsendió összkeversz majd olajban kisütöd
Ezeket elöre nagyadagban legyárthatod és lefagyasztod mikor kell pár perc alatt kisütöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!