Tarja sütése serpenyőben vagy tepsiben? Milyen köretet lehetne mellé csinálni?
Vendégeink lesznek ,és tudom ,hogy szeretik a tarját . Vettem vödrös bepácolt tarját :Azt szeretném ha puha és omlos legyen :. Mi nem eszünk sertést ,miattam az én szervezetem nem tudja feldolgozni . Igy teljesen amatör vagyok ebben témában . bármi mást megtudok csinálni :
Nem szeretnék beégni ..
Köszönöm..
Mondjuk szoktam tarját sütni így is, úgy is, de amit írsz, hogy vödrös bepácolt, szóval azt nem tudom milyen lehet, elképzelhető, hogy ez miatt, amit írok, nem fogja megállni a helyét.
A teljesen nyers, előkészítetlen husiból:
a húst besózom, borsozom, ha vendéget várnék akkor a zománcos tepsit zsíroznám ki, abban sorakoznának a husik. Vastagra szelt hasáb-burgonyával raknám körbe és karikára vagy cikkekre vágott hagymával, zöldpaprikával, pici vizet rá + alufóliával beborítva menne a sütőbe!
Amikor megpuhult (villával megszurkálod akkor már tudod), a fóliát leszedni, visszadugni, hogy megpiruljon a husi!
Jó étvágyat!
Köszönöm !!
valami ilyesmire gondoltam : A vödörben olajban állnak a húsik ..
1.Nem azt írtam, hogy zsírt teszek alá, hanem hogy "a tepsit kizsírozom". Márpedig ez azt jelenti, hogy viszonylag vékony réteg zsír kerül alá.
2. Nem biztos, hogy van a husiban, husin annyi zsír, hogy csak úgy símán, a "saját-zsírjában" megsüljön.
3.Ha nem lesz elegendő zsír a sütéshez, akkor inkább csak megfőzöd a husit, és azért az nem ugyanaz!
Ha sokan lesztek akkor érdemesebb tepsiben sütni mert úgy sok személyre sok húst kisütni gyorsabb! De serpenyőben is ki lehet a húsokat sütni.
Szerintem köretnek a legfinomabb vele a krumpli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!