Hogy csináljátok a tepsiben sült krumplit? Mivel ízesítitek?
A meghámozott negyedelt krumplit félig megfőzöm ,majd leszüröm és kihütőm amikor hideg akkor ,olvasztott zsirban megforgatom a gerezdeket amibe BBQ füszerkeveréket és kevés sót teszek . Majd tepsibe teszem és 180 C -on 40-50percig sütőm kivül ropogos lesz belül pedig puha ..
A zsiradék bármi lehet libazsir ,disznózsir ,vagy kacsazsir: Nekem a liba zsír vált be ..
A gerezdekre vágott krumplit forrásban lévő vízbe teszem 10 percre. Kiveszem, hagyom kicsit elgőzölni, aztán teszek rá:
- só
- bors
- egész rozmaring (ez a legfontosabb)
- oregano
- kakukkfű
Összekeverem, egy kis olívaolaj, letakarom és mehet a sütőbe. Ha puha, akkor leveszem a fóliát/fedőt, és megpirítom a sütőben. Néha nem árt kevergetni, forgatni. Sima olajjal, vajjal, fűszeres vagy sima zsírral is jó, mindenhogy próbáltam, de nekem olívával az igazi, néha fűszeres olívaolajjal :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!