Hajában sült krumplit hogy csináljátok? Valami különleges praktika, amit alkalmaztok, hogy még finomabb legyen?
Hát igen...Csodálkozok, h a krumpliba nem kötöttek bele, h nem burgonyának írtam...
Egyébként itt egy héja... [link]
Legyen válasz is.
Sütőben szoktam készíteni. Berakom a gázsütő sütőrácsára, alá érdemes egy tepsit tenni, az esetleges szétdurranó krumplik abba essenek.
Igyekszem egyformákat sütni, vagy a nagyobbakat megszurkálom.
Ha megsült(bő óra) egy tálba szedem, vízzel megspriccelem, néhány percre konyharuhával letakarom, így könnyen lejön a héja.
Innentől kinek-kinek ízlés szerint. Teavajjal, házi zsírral, szalonna zsírral+ a szalonnapörc, stb.
Az én kedvencem pörkölt napraforgóból sajtolt "házi" olajjal, mellé savanyú káposztába vágott rengeteg lila hagymával, amit szintén a fenti olajjal "kezelek".
Tipikus tél esti étel nálunk.
Ha újkrumpliból készül, nem hámozzuk, azon héjastól- ahogy Lenin elvtárs mondta-, "be a szervezetbe".
igazából attól függ, hogy miként sütöd, pl: ez az általam kreált recept első ízben tábortűznél, pontosabban annak parázsán sült meg, de mondtam muternek,és itthon, sütőben is megcisnálta:
jól meg kell mosni a jó állapotú,kicsi féle, asszem új krumplit, egy alufóliába jól becsomagolod,úgy ho teszel a kis alu-csomagba olajat (olíva,de a másik is jó), és tetszőleges fűszereket, mi: só, bors,oregánó,kakukkfű ezeket tettük rá, az olaj+fűszerekkel be is kenheted akár...ezt így tepsibe kell tenni víz meg minden nélkül, vagy ha húst sütsz mellé bedobálhatod...
Peace : Bobo
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!