Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hajában sült krumplit hogy...

Hajában sült krumplit hogy csináljátok? Valami különleges praktika, amit alkalmaztok, hogy még finomabb legyen?

Figyelt kérdés
Olyat hallottam, hogy ha előtte megfőzzük egészben, kicsit megnyomjuk, h megrepedjen, sokkal finomabb, mint megszurkálva sütőbe tenni...ilyen és ehez hasonló ötletek érdekelnek.
2011. júl. 3. 14:58
1 2
 1/12 anonim válasza:
13%
Amikor ott van nálunk a fodrász akkor a barátnőm haját levágatjuk és a hajat össze söpörjük. Majd előveszünk Tesco-s sült krumplit bele tesszük a hajjal együtt az olajba és kész. Kész a barátnőm hajában sült krumpli. Csak akinek a hajában készül annak engedni-e kell ,hogy levágják a haját.
2011. júl. 3. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
5%
Egyetértek az előttem szólóval bár én az anyukám hajából szoktam csinálni... De szigorúan este vágom le a haját mert amúgy nem engedi meg (amúgy is elég kevés haja van már szegénynek).
2011. júl. 3. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:
Parasztok vagytok...nálunk a krumplinak haja van, nem héja...
2011. júl. 3. 17:29
 4/12 anonim ***** válasza:
Nem értem, minek szólnak hozzá az ilyenek!! Pfff.
2011. júl. 3. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:

Hát igen...Csodálkozok, h a krumpliba nem kötöttek bele, h nem burgonyának írtam...

Egyébként itt egy héja... [link]

2011. júl. 3. 18:06
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező! Ne hallgass rájuk! Unatkoznak, bunkók.. stb. Én nemigazán szoktam héjában sütni a krumplit -itt is hajának mondjuk - ugyhogy nem tudok neked segiteni. Ird be google-be, felhoz neked egy csomó helyet, ahol megnézheted. Ezeket itt meg felejtsd el. Üdv.
2011. júl. 3. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:
Újabb köcsög a láthatáron...kívánom, hogy hasonló f@szságokat válaszoljanak neked is, ha kérdezel valami számodra fontosat!
2011. júl. 3. 20:11
 8/12 A kérdező kommentje:
Az utolsó komment annak szólt, akit töröltek.:)
2011. júl. 3. 20:43
 9/12 doboszoli ***** válasza:

Legyen válasz is.

Sütőben szoktam készíteni. Berakom a gázsütő sütőrácsára, alá érdemes egy tepsit tenni, az esetleges szétdurranó krumplik abba essenek.

Igyekszem egyformákat sütni, vagy a nagyobbakat megszurkálom.

Ha megsült(bő óra) egy tálba szedem, vízzel megspriccelem, néhány percre konyharuhával letakarom, így könnyen lejön a héja.

Innentől kinek-kinek ízlés szerint. Teavajjal, házi zsírral, szalonna zsírral+ a szalonnapörc, stb.

Az én kedvencem pörkölt napraforgóból sajtolt "házi" olajjal, mellé savanyú káposztába vágott rengeteg lila hagymával, amit szintén a fenti olajjal "kezelek".

Tipikus tél esti étel nálunk.

Ha újkrumpliból készül, nem hámozzuk, azon héjastól- ahogy Lenin elvtárs mondta-, "be a szervezetbe".

2011. júl. 4. 06:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:

igazából attól függ, hogy miként sütöd, pl: ez az általam kreált recept első ízben tábortűznél, pontosabban annak parázsán sült meg, de mondtam muternek,és itthon, sütőben is megcisnálta:

jól meg kell mosni a jó állapotú,kicsi féle, asszem új krumplit, egy alufóliába jól becsomagolod,úgy ho teszel a kis alu-csomagba olajat (olíva,de a másik is jó), és tetszőleges fűszereket, mi: só, bors,oregánó,kakukkfű ezeket tettük rá, az olaj+fűszerekkel be is kenheted akár...ezt így tepsibe kell tenni víz meg minden nélkül, vagy ha húst sütsz mellé bedobálhatod...


Peace : Bobo

2011. júl. 4. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!