Hogyan kell rántást csinálni például a főzelékhez, hogy jól besűrűsödjön?
A kész rántást le szoktam venni a lángról (odakészítem a vastag húsvágó deszkát, azon nem forog a lábas), és egyik kezemmel kavarom a rántást, másikkal először csak kevés hideg vizet öntök rá. Ettől olyan sűrű masszád lesz, majd még egy kicsi víz, és mehet rá a berántani-való kajára. Ott forrjon össze.
Ha így csinálod, hogy először csak kevéske víz, kb. fél deci, utána rögtön kb. további egy deci, és már mehet is.
Jó lesz az, csak gyakorolni kell!
Még egy egyszerű segítség a csomómentes rántáshoz. minden úgy, ahogy eddig írták, zsiradékon pirítás, zsemleszínűre. utána levenni (én vizes viledára szoktam)
ha piros, akkor most megy bele egy kis paprika. a hidegvíz apránként, de én nem régóta egy kis kézi drótos habverővel keverem pillanatok alatt simára.
valahol konyhai praktikák között olvastam, és nagyon bevált ez a módszer. tejfölsima lesz a rántás, ami mehet a levesbe, főzelékbe, és ott már főzőkanállal keverem az anyaggal össze.
Próbáld ki, érdemes. én direkt vettem erre a célra egy helyes kis kézi habverőt, pedig gépeim is vannak, na persze, azok nem rántáskeverésre valók:)
rántást nem teszek főzelékbe. felesleges.
amibe sokszor írják,hogy lencse meg sárgaborsó,azt is jól megfőzöm,és max. habverővel pürésítem főzés közben.
habarást szőktam borsóba,babba,stb, liszttel, tejföllel, egy kis tejjel, vagy főzőtejszínnel és sóval.
Azért azt se felejtsük el, hogy teljesen más egy étel íze, ha:
- csak pépesítéssel van sűrítve
- ha csak habarással
- ha rántással sűrítették
Sokan vannak, akik az ízek, ízlésük alapján döntik el, hogy melyik változatot rendszeresítik a konyhájukban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!