Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell rántást csinálni...

Hogyan kell rántást csinálni például a főzelékhez, hogy jól besűrűsödjön?

Figyelt kérdés
Sokan magyarázták már nekem,hogy olajban pirítsam meg a lisztet,majd öntsem fel hideg vízzel,de mindíg összecsomósodik.Köszi a válaszokat!

2013. márc. 3. 13:19
 1/9 anonim ***** válasza:
55%
Én nem használok rántást. Veszek egy doboz étel keményítőt, és azt használok. 200 forint és elég egy jó pár ételhez. Ha rántásnak használom akkor vízzel keverem ki. Ha habarásnak, akkor tejjel keverem el.
2013. márc. 3. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A vizet apránként öntsd hozzá és közben folyamatosan kevergesd
2013. márc. 3. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
HIDEG vizet önts hozzá, ez a lényeg, és a közben folyamatosan, gyorsan kevergesd!
2013. márc. 3. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
THANKS!
2013. márc. 3. 13:52
 5/9 anonim ***** válasza:

A kész rántást le szoktam venni a lángról (odakészítem a vastag húsvágó deszkát, azon nem forog a lábas), és egyik kezemmel kavarom a rántást, másikkal először csak kevés hideg vizet öntök rá. Ettől olyan sűrű masszád lesz, majd még egy kicsi víz, és mehet rá a berántani-való kajára. Ott forrjon össze.

Ha így csinálod, hogy először csak kevéske víz, kb. fél deci, utána rögtön kb. további egy deci, és már mehet is.

Jó lesz az, csak gyakorolni kell!

2013. márc. 3. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Még egy egyszerű segítség a csomómentes rántáshoz. minden úgy, ahogy eddig írták, zsiradékon pirítás, zsemleszínűre. utána levenni (én vizes viledára szoktam)

ha piros, akkor most megy bele egy kis paprika. a hidegvíz apránként, de én nem régóta egy kis kézi drótos habverővel keverem pillanatok alatt simára.

valahol konyhai praktikák között olvastam, és nagyon bevált ez a módszer. tejfölsima lesz a rántás, ami mehet a levesbe, főzelékbe, és ott már főzőkanállal keverem az anyaggal össze.

Próbáld ki, érdemes. én direkt vettem erre a célra egy helyes kis kézi habverőt, pedig gépeim is vannak, na persze, azok nem rántáskeverésre valók:)

2013. márc. 4. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 ivilicious ***** válasza:

rántást nem teszek főzelékbe. felesleges.

amibe sokszor írják,hogy lencse meg sárgaborsó,azt is jól megfőzöm,és max. habverővel pürésítem főzés közben.

habarást szőktam borsóba,babba,stb, liszttel, tejföllel, egy kis tejjel, vagy főzőtejszínnel és sóval.

2013. márc. 4. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Azért azt se felejtsük el, hogy teljesen más egy étel íze, ha:

- csak pépesítéssel van sűrítve

- ha csak habarással

- ha rántással sűrítették

Sokan vannak, akik az ízek, ízlésük alapján döntik el, hogy melyik változatot rendszeresítik a konyhájukban.

2013. márc. 4. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 ivilicious ***** válasza:
bableveshez, káposztás bableveshez, frankfurtihoz rántásozok +pici tej,ezek a levesek csak rántással jók. de a főzelékeknél nem csípem, teljesen feleslegesnek tartom ,főleg azt a plusz kalória mennyiséget- feleslegesen
2013. márc. 4. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!