Hogy érti a tojások összeforgatását? (lent)
Ezt írja a recept:
"A tojások sárgáját és fehérjét külön-külön felverjük, majd a sárgáját beleforgatjuk a fehérjébe."
Na most ha visszateszem csak úgy a sárgáját, mi értelme szétválasztani? Meg ilyen híg dolgot hogy kell a fehérjébe forgatni? Nem kéne egy kicsit sűrűnek lennie, vagy krémesnek?
Olvasd csak el, még egyszer, és gondolkodj közben:
1. Szétválasztod a sárgáját és a fehérjét
2. Külön-külön felverjük: = a sárgáját szép síma, habosra szoktuk felverni.
A fehérjét igyekszünk ilyenkor minél keményebb habbá verni!!!!!!!!!
3. A kemény habbá felvert tojásfehérjébe visszaforgatod, belecsorgatod a szép habosra felvert sárgáját!
4. Majd ezek után nézd meg a végeredményt, ha jól csináltad olyan szép krémes, sűrű és minden, mint amit most hiányolsz!!!!
Épp ezt nem értem, hogy "belecsorgatni".
Ha a sárgáját felverem, akkor már nem lesz annyira híg, mint ha csak mondjuk villával összekutyulnám? (a habosra verést kézi habverővel, vagy robotgéppel lehet elérni?) kezdő vagyok :P
Elektromos kézivel a leggyorsabb. először jó keményre fényesre a fehérjét, utána nem kell elmosni a pálcákat, keverheted vele a sárgáját rögtön. porcukorral gyorsabban megy, előbb lesz sima. ki kell egy kicsit világosodnia, akkor lesz jó.
és, ahogy már írták, belecsorgatod a kemény habba, miközben óvatosan , lazán kevered, vagyis beleforgatod.de ezt már csak egy fakanállal , nem géppel.
Robotgéppel a leggyorsabb. A cukorral kikevert tojássárgáját
kanalanként teszed a habba, és habverővel jól elkevered. Utána szintén kanalanként szitálod bele a lisztet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!