Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy érti a tojások összeforga...

Hogy érti a tojások összeforgatását? (lent)

Figyelt kérdés

Ezt írja a recept:

"A tojások sárgáját és fehérjét külön-külön felverjük, majd a sárgáját beleforgatjuk a fehérjébe."


Na most ha visszateszem csak úgy a sárgáját, mi értelme szétválasztani? Meg ilyen híg dolgot hogy kell a fehérjébe forgatni? Nem kéne egy kicsit sűrűnek lennie, vagy krémesnek?



2013. máj. 29. 16:01
 1/5 anonim ***** válasza:

Olvasd csak el, még egyszer, és gondolkodj közben:

1. Szétválasztod a sárgáját és a fehérjét

2. Külön-külön felverjük: = a sárgáját szép síma, habosra szoktuk felverni.

A fehérjét igyekszünk ilyenkor minél keményebb habbá verni!!!!!!!!!

3. A kemény habbá felvert tojásfehérjébe visszaforgatod, belecsorgatod a szép habosra felvert sárgáját!


4. Majd ezek után nézd meg a végeredményt, ha jól csináltad olyan szép krémes, sűrű és minden, mint amit most hiányolsz!!!!

2013. máj. 29. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Épp ezt nem értem, hogy "belecsorgatni".

Ha a sárgáját felverem, akkor már nem lesz annyira híg, mint ha csak mondjuk villával összekutyulnám? (a habosra verést kézi habverővel, vagy robotgéppel lehet elérni?) kezdő vagyok :P

2013. máj. 29. 16:20
 3/5 anonim ***** válasza:

Elektromos kézivel a leggyorsabb. először jó keményre fényesre a fehérjét, utána nem kell elmosni a pálcákat, keverheted vele a sárgáját rögtön. porcukorral gyorsabban megy, előbb lesz sima. ki kell egy kicsit világosodnia, akkor lesz jó.

és, ahogy már írták, belecsorgatod a kemény habba, miközben óvatosan , lazán kevered, vagyis beleforgatod.de ezt már csak egy fakanállal , nem géppel.

2013. máj. 29. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Robotgéppel a leggyorsabb. A cukorral kikevert tojássárgáját

kanalanként teszed a habba, és habverővel jól elkevered. Utána szintén kanalanként szitálod bele a lisztet.

2013. máj. 29. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Az a lényege hogy ha ügyes vagy és nem kevred ki a fehérjéből a levegőt amikor összeforgatod a sárgájával akkor szép sűrű levegős masszát kapsz. Sok sikert a sütögetéshez :)
2013. máj. 30. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!