Hova tűnnek az XL-es tojások?
Figyelt kérdés
A boltokban szinte csak S-es és M-es tojásokat lehet kapni. Talán ez fel se tűnik sokaknak.
Az XL-es tojásokat exportálják, vagy mi?
2011. dec. 9. 16:56
1/10 A kérdező kommentje:
A sima L-esekre is vonatkozik a kérdés.
2011. dec. 9. 16:58
2/10 anonim válasza:
Sparban szoktam venni a Tojás Király 6 db-ost, az Xl-es, a többi tojás valóban elég kics mostanában és a sárgája feltünően apró, kb fél tojás sárgájának felel meg.
3/10 anonim válasza:
Az ilyen termelői helyeken úgy meghajtják szegény tyúkokat, hogy örülnek ha ilyet tudnak még tojni...
Ha az ember igazi nagy és sárga tojást szeretne kapni, érdemes inkább a piaci néniket keresni.
4/10 anonim válasza:
Ebben az időszakban alig tojnak a tyúkok.
5/10 anonim válasza:
régen a nagyanyám azt mondta" télen bevarrták a tikok seggét" azért alig tojnak, ha tojnak is nagyon picikéket:)
szóval a piacos néniknél sincs jókora tojás...
azért lehet nagyokat is kapni, de azok a tojástermjelésre szakosodott vállakozások.
pl az L-es nem fér bele a normál tojástartóba, az XL-es pedig általában dupla sárgájú.
viszont azzal számolni kell, hogy ezek nem kapirgálós tyúkoktól származnak.
6/10 anonim válasza:
Már a tyúkok nem bírják kitojni az XL-es tojást
7/10 A kérdező kommentje:
Már az L-es is jó lenne. De az is ritkaság. A helyi üzletben csak M-es van (10 db) és S-es (30-as tálca)
2012. máj. 15. 16:23
9/10 anonim válasza:
Sztrájkolnak a tyúkok. Nyáron annyi volt, hogy alig győztük enni, most meg spórolni kell vele és kisebbek is lettek.
10/10 anonim válasza:
Én a Tescoban vettem 2 napja L-es tojást.ott mindig van.de Xl-eset még nem nagyon láttam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!