Miért van az hogy amerikában a tojások héja hófehér, nálunk meg ilyen barnás?
Figyelt kérdés
2012. márc. 29. 23:53
1/13 anonim válasza:
Mert lehet más a fajta is, másrészt nem csak szóján meg halliszten nevelik a tyúkokat errefelé. :)
3/13 doboszoli válasza:
Így igaz, a tojáshéj színe genetikai örökség.
A piac igényei szerint változik.
4/13 anonim válasza:
Genetika is van adologban, de az, hogy mit eszik a tyúk nagyban befolyásolja a tojás héjának, és sárgájának is a színét.
5/13 anonim válasza:
köszi hogy felraktad ezt a kérdést,ezen tanakodtam már mióta:))
6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
Igen, én is régóta gondolkodtam ezen, aztán eszembejutott, hogy felteszem itt :)
Tapasztaltam már a tojássárgája színének a másságát is, mikor két különböző boltból származó tojásunk volt itthon és mindkettőt használtam. Az egyik az szép nagy, narancssárga volt, a másikban lévő pedig szinte citromsárga...
2012. márc. 30. 11:49
7/13 doboszoli válasza:
A sárgáját igen, de a héj színét nem. Ehhez ragaszkodom.
8/13 anonim válasza:
Amcsi tojást még nem láttam, de anyós tyúkjai is tojnak mindenféle színű tojást, pedig ugyanazt eszik. Volt, hogy meg is kérdeztem a fehérre, hogy ez meg mi? :) Tyúktól függ valószínű.
10/13 doboszoli válasza:
"..a tojások úgy lesznek.."
Ha már ennyire belemegyünk a szakmá(m)ba, pontosítanék.
Így lesznek a TERMÉKENY tojások. Sajna a kakas genetikai adottságai nem befolyásolják a tojáshéj színét, csak az abból kikelő csibéét. A tyúknak a tojás produkálásához nincs szüksége kakasra, önállóan megoldja. Trükkös állat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!