Mogyoró héj kérdés? Csokis mogyorós sütit akarok sütni. Nem földimogyorót, hanem kerek mogyorót tennék bele. De rajta van a barna héja. Hogy kell azt lehúzni? Egyáltalán le kell-e húzni?
Figyelt kérdés
2011. jan. 28. 10:15
1/4 anonim válasza:
:):)Meg kell törni ugy mint a diót meg a mandulát,szóval nem lehet lehuzni a héjat,hacsak nem arra gondolsz amikor már megvan pucerálva.A mandulánál tudom h forró vizbe kell bedobni és könnyen lejön,de annak le is kel huzni mert méreganyag van abban a barna részben.
Ha a mogyoró héjas, a sütőben vagy grillsütőben pirítsuk meg. A barnás héj meglazul, és konyharuhával tisztára dörzsölhető. A mogyoró könnyen meghámozható úgy is, hogy 3 percre forró vízbe tesszük, ill. egy napig vízben áztatjuk.(félre lehetett érteni a kérdést:)
2/4 anonim válasza:
Csak a mandulánál tudom.Forrásban lévö vízzel kell leönteni,kicsit ázni hagyni majd lehúzni.
3/4 anonim válasza:
Én nem szoktam lehúzni, mert annak van egy jellegzetes íze. Nekem pl a "pucolt" mandula sem ízlik, mert annak is az a barna héja adja a jó ízt.
4/4 anonim válasza:
Azt nyugodtan rajta lehet hagyni, én sem szoktam soha leszedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!