Hogy készítsem a málnatortát?
Ha nem akarsz macerálni, akkor babapiskóta az alap. ha igen, itt az én piskótareceptem könnyű, krémes gyümölcstortákhoz: - 3 tojás szétválasztva
- 3 evőkanál cukorral habosra keverni a sárgáját
- 3 púpos evőkanál lisztet adunk hozzá
- a felvert tojássárgáját hozzáadjuk
- kivajazott tortaformában megsütjük, előmelegítve 150 C°-on süssük, 20 perc alatt megsül, 10 percig ne nyissunk rá, utána felére levesszük. Ha nagyon gyorsan pirul jobban levenni.
4-5 dl natúr joghurot keverj ki 1 zselatinfixxel, adj hozzá 2 vaníliás cukrot és 10-15 dkg porcukrot, kevés citromlevet. 2 dl tejszínt verj habbá 1 habfixálóval és egy vaníliás cukorral.
A málnát, ha nem elég édes, cukrozd be, hagyd állni, csepegtesd és törölgesd le.
A két krémet keverd össze, boríts bele málnát is. A kihűlt! piskóta tetejére öntsd kapcsos tortaformába. Rétegezheted is: fele krém, megint piskóta, megint krém.
A tetejét ízlés szerint díszítheted még málnával, tejszínhabbal.
1 éjszakát vagy pár órát hagyd a hűtőben állni. Másnap kiveheted a formából. Az oldalába is nyomkodhatsz málnákat díszítésnek. Ha szereted a zselé díszítést, akkor a krém tetejére a málna levét kifőzheted zselével, és ráöntheted ( [link]
Kb. ilyen lesz:
Úgy is finom lehet:)
Aki nem kedveli a joghurtot, annak mascarponéval is jó lehet, ahhoz nem kell zseléfix sem - vagy áttört túróval, ahhoz viszont kell, ugyanúgy:)
Én is a mascarpones krémre voksolok, igaz, hogy nem olcsó mulatság, de nagyon-nagyon finom..
Mascarpone+passzírozott málna+porcukor.
Hmm..
Emellett persze készítheted még:
-joghurttal
-túróval
-joghurt+túróval
-vajas krémmel
-főzött vaníliakrémmel
most nagyon megkívántam a málnatortát:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!