Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy készítsem a málnatortát?

Hogy készítsem a málnatortát?

Figyelt kérdés
Piskótalapra tehető krémet hogyan csináljam? Miből? Úgy gondoltam, hogy piskóta-krém-piskóta-tetejére díszítés.
2013. máj. 20. 23:01
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem akarsz macerálni, akkor babapiskóta az alap. ha igen, itt az én piskótareceptem könnyű, krémes gyümölcstortákhoz: - 3 tojás szétválasztva

- 3 evőkanál cukorral habosra keverni a sárgáját

- 3 púpos evőkanál lisztet adunk hozzá

- a felvert tojássárgáját hozzáadjuk

- kivajazott tortaformában megsütjük, előmelegítve 150 C°-on süssük, 20 perc alatt megsül, 10 percig ne nyissunk rá, utána felére levesszük. Ha nagyon gyorsan pirul jobban levenni.


4-5 dl natúr joghurot keverj ki 1 zselatinfixxel, adj hozzá 2 vaníliás cukrot és 10-15 dkg porcukrot, kevés citromlevet. 2 dl tejszínt verj habbá 1 habfixálóval és egy vaníliás cukorral.


A málnát, ha nem elég édes, cukrozd be, hagyd állni, csepegtesd és törölgesd le.


A két krémet keverd össze, boríts bele málnát is. A kihűlt! piskóta tetejére öntsd kapcsos tortaformába. Rétegezheted is: fele krém, megint piskóta, megint krém.

A tetejét ízlés szerint díszítheted még málnával, tejszínhabbal.


1 éjszakát vagy pár órát hagyd a hűtőben állni. Másnap kiveheted a formából. Az oldalába is nyomkodhatsz málnákat díszítésnek. Ha szereted a zselé díszítést, akkor a krém tetejére a málna levét kifőzheted zselével, és ráöntheted ( [link]


Kb. ilyen lesz:

[link]

[link]

[link]

2013. máj. 20. 23:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! Piskótareceptem van, ami már jól bevált, a krémet viszon kipróbálom. Remélem, finom lesz.
2013. máj. 20. 23:43
 3/10 anonim ***** válasza:
76%
Én úgy csináltam, mivel utálok zselatinozni és a joghurtért sem rajongok, hogy felvert tejszínhez raktam a átpasszírozott és átszűrt málnát. Szerintem finom és könnyű, friss íze van és nem is macerás. :)
2013. máj. 20. 23:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Úgy is finom lehet:)


Aki nem kedveli a joghurtot, annak mascarponéval is jó lehet, ahhoz nem kell zseléfix sem - vagy áttört túróval, ahhoz viszont kell, ugyanúgy:)

2013. máj. 20. 23:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg a mascarpone, azzal is fincsi lehet. Most kedvet kaptam hozzá. :D
2013. máj. 21. 00:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
3. válaszoló, leírnád, kell-e még hozzá valami? Vagy csak ennyi?
2013. máj. 21. 00:40
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha sima tejszínnel csinálom, akkor szoktam bele rakni porcukrot ugye, hogy édes legyen. Viszont mostanában Meggle cukrászkrémet használok. Ugyanolyan, mint a habtejszín csak ez már eleve édes valamennyire és keményebb lesz az állaga. Ha gondolod próbáld ki, tuti nem esik össze, én azt szeretem benne. Nem nagyon szoktam mást a gyümölcsös krémekbe rakni. Elég finnyás vagyok, ezért nem szoktam túlbonyolítani. :D Amit viszont az első írt, hogy citromlé esetleg citromhéj az jó lehet. Passzol a málnához. Dobálhatsz rá egész málna szemeket is a krémre, miután rákented a piskótára.
2013. máj. 21. 01:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
A cukrászkrém ötletet köszi, ezt kipróbálom :) Ugyanúgy ki kell verni, mint a habtejszínt és kész?
2013. máj. 21. 08:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kipróbálom.
2013. máj. 21. 08:54
 10/10 anonim ***** válasza:

Én is a mascarpones krémre voksolok, igaz, hogy nem olcsó mulatság, de nagyon-nagyon finom..

Mascarpone+passzírozott málna+porcukor.

Hmm..


Emellett persze készítheted még:

-joghurttal

-túróval

-joghurt+túróval

-vajas krémmel

-főzött vaníliakrémmel


most nagyon megkívántam a málnatortát:)

2013. máj. 21. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!