Hogyan készítsem el h a maradékot le tudjam fagyasztani és utána is finom legyen?
Van fél kg csirkemájam. Ennyit nem birok megenni még 3 nap alatt sem egyedül igy felét vissza fagyasztanám.
Hogyan készitsem el?
A helyedben nem fagyasztanám vissza, mert májat melegiteni nem hiszem, hogy lehetne úgy, hogy finom is legyen.
Megsütném valamilyen módon - ahogy szereted, és a maradékot ledarálva pástétomot meg májkrémet csinálnék belöle.
Ha fagyasztani akarod, akkor mindegy, hogy hogyan késztited el, elöször várd eg, amig kihül és utána a maradékot adagonként fagyaszd le. Hütöben várd meg, amig felolvad és utána esetleg mikróban próbáld megmelegiteni, de valószinüleg túl kemény lesz a melegitéstöl.
Olvassz annyi zsírt, ami a májat ellepi, ne legyen túl forró. Szórd meg szerecsendióval, őrölt és szemes borssal, egyéb sülthús fűszerkeverékkel, tégy bele egy babérlevelet is. Borítsd be, takarékon rotyogjon addig, míg a véres lét kiforrja magából. Utána süsd vissza zsírjára födő nélkül.
Majd ha kimelegítetted, mielőtt asztalra teszed, akkor borítsd bele egy jó adag zúzott fokhagymát.
Nálam ma ez volt az ebéd.
Ha így zsírjával együtt lefagyasztod, csak ki kell melegítened, olyan lesz mint a friss.
Teljesen natúr, sózott törtkrumplit készíthetsz hozzá,majd ha tálalod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!