Öreg tyúkból főztem levest. Kiránthatom a részeit utána, finom lesz úgy?
Ne rántsd ki. esetleg, ahogy már írták inkább süsd át pl szalonnával megkenve pirosra, és a leveszöldségből csinálj vadasmártást hozzá zsemlegombóccal,vagy krumplikrokettel.
Tanult barátom szokta volt emlegetni, hogy egy rókáról csak egy bőrt lehet lehúzni, de tökéletesen igaza van.
a főtt tyúk csak főtt tyúk marad, ízét a levesben már kiadta.
Főtt tyúkból NEM lehet jó rántott vagy sült húst készíteni
Nem csak száraz a hús,hanem ízetlen is. Ezen a palacsinta panír sem segít.
A főtt tyúkot megszokták tölteni,befűszerezni és úgy sütni meg a sütőben.
Ízlések és pofonok!
Én a csontosát benne hagynám a levesben (lábát, nyakát, belsőséget), a többit vagy kirántanám, vagy csak símán megsütném.
Én szeretem úgy is!
Aki nem szereti, az ne tegye, de ne mondja azt, hogy nem jó!!!!
van egy tippem. a vén tyúkot csontozd ki, dinsztelj hagymát, majd azon prítsd meg egy kicsit. közben főzz pár
keménytojást.
daráld le a hagymás húst, utána a főtt tojásokat. mustárral, borssal, majorannával, egy kis pirospaprikával, őrölt köménnyel fűszerezd (ízlés szerint) , ha száraznak találnád, kis tejföllel lehet lazítani.
fagyasztható is, bármikor ehető finom húspástétom lesz belőle.
friss, vagy pirított kenyérrel is finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!