A nyitrai finom falatokat hogyan készítik a közkonyhákon?
simán nyers reszelt krumpliból hígabb macokot (tócsnit) készítenek és abba mártják a lisztezett hússzeleteket, majd forró zsiradékban kisütik. lehet, hogy a bölcsiben vékony csíkokra vágják a húst és azokat a falatkákat sütik a ki a krumplis masszával.
persze minden attól függ, mire allergiás a kicsi.
érdekes álláspont a bölcsöde részéről, ugyanaz legyen, de mégse...
Köszönöm a válaszokat.
Tej- és tojásallergiás a kisfiam. Nekem a főzéssel nem lenne problémám, már belerázódtam 1,5 év alatt, de pl. a héten is 6 napból 4-szer nem az volt az ebéd, mint a kiadott étlapon. Így azért baromi nehéz ugyanazt főzni. Ja, és nem az én kisfiam nézi ki a másik tányérjából, mert ő tudja, hogy bocis kajákat és tojást nem ehet, hanem az ő tányérjából eszegetnek az asztalszomszédok.:-)
Azt meg mondanom sem kell, hogy így is elég költséges a család élelmezése (mind ugyanazt esszük, mint a gyerek, kétfelé már nem futja), és másfél adagot kell vinnem neki, hogy az ételmintát is ki tudják venni belőle.
Te szegény ....
1 az ételmintát nem értem.
2 azt sem, hogy miért engedik, hogy más gyerek megegye a tiédet.
1 gondolom megállapodtatok írásban, tehát a te gyerekedért te felelsz, nem fogo a bölcsin számon kérni, ha kajától beteg lesz (nyilván feltétel, hogy ismerje a "bocis" kajákat, és a nevelők se adjanak neki mást.
2 azért nem kéne téged felelősséggel terhelni, hogy más gyerek egészségére vigyázz, mert megeszi a gyereked kajáját.
Ne engedjék, és kész.
Nos, a következő volt a Nyitrai finom falatok:
Híg paprikáskrumpli hússal, tejföllel behabarva.
Ezt sose találtam volna el, úgyhogy a fiam ma sem olyat evett, mint a többi gyerek. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!