Mi a fondant? Nem a marcipán? Finom? Hol lehet venni? Elő lehet előállítani házilag?
A fondant megfőzött cukor. A marcipán mandula,cukor és tojásfehérje összedolgozva.
Mindekettőt lehet házilag is készíteni. Van sok recept a neten hozzájuk.
Darált mandulából, porcukorból és rózsavízből készülő massza. Édességek készülnek belőle: a marcipán kerülhet tortákba, süteményekbe, csokoládéba és bonbonokba.
A marcipánba nem kell tojásfehérje!!!
A fondanthoz itt sok receptet találsz!: [link]
Ma a cukrászok a marcipánt mandulabélből, porcukorból és vízből készítik.
De szoktak bele tenni rózsavízet is vagy rózsaolajat. :)
Olvashattok róla itt: [link]
A fondant, a marcipán olcsóbb utánzata.
A fondant egy kikristályosított, gyúrható, nyújtható cukormasszát jelent, amit előszeretettel használnak torták bevonására, figurák készítésére. Nagyon könnyű vele dolgozni, szép, egyenletes felületet ad. Hazánkban is kezd egyre ismertebb lenni. Előnye a marcipánnal szemben, hogy gyorsabban köt, hófehér, a különféle mogyorókra allergiás emberek is nyugodtan fogyaszthatják illetve vannak akik egyszerűen nem szeretik a marcipánt, nekik a fondant egy kitűnő alternatíva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!