Mivel érdemes kezdeni a főzés tanulását?
Az ABC-vel, hogy el tudd olvasni a receptet. ☻
(fuj de troll vagyok)
Gyorsan tanuld meg a paprikás-krumplit. Legyen sűrű, szaftos, és ne híg leve! Van még néhány heted, amíg lehet kapni öreg-krumplit, az újkrumpliból egyelőre csak olyat tudsz főzni, aminek híg leve van, és nem sűrű szaftja.
Azért mondom, hogy gyorsan tanuld meg, mert ha azt tudod, akkor már nyugodtan helyettesítheted a munkamenet során a krumplit husival, és máris finom pörkölteket tudsz főzni!
Apróra vágott hagymát dinsztelsz (ha van, karikára szelt zöldpaprikával együtt), beleforgatod a hasábra szelt krumplit (később ez helyett a kockára vágott husit), átforgatod, amíg a krumplinak a külső színe elkezd üvegesedni (a kockára vágott husi külső színe kifehéredik). Ekkor szórsz rá törtpaprikát és nagyon gyorsan felöntöd hideg vízzel. Csak annyit öntesz rá, hogy krumplit (husit) majdnem ellepje, de ne teljesen. Tégy bele vamennyi sót, majd menet közben lehet még kóstolni és pótolni, ha kell. Ha felforrt, vedd takarékra, esetenként kavard meg. Ha kell pótold a vizet!
3-as vagyok!
Ha eleinte a paprikás krumplinak mégiscsak híg lenne a leve, ne dobd ki. Gyorsan kavarj egy tojásból egy kis nokedlit, azt szaggatsd bele, ha azzal összefőzöd, rögtön fincsi lesz, és eltűnik a híg lé. Fejes salátával fejedelmi kaja!
Egy jó szakácskönyvvel, ami mindig kéznél van. a Horváth Ilonát ajánlom kezdésnek, mert az alapoktól a bonyolultabbig mindent, részletesen leír.
A netről a Főzni akarok.hu, amit szoktak ajánlani a fiatalok egymásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!