Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mivel érdemes kezdeni a főzés...

Mivel érdemes kezdeni a főzés tanulását?

Figyelt kérdés
milyen ételeket lehet könnyen, gyorsan, kezdőként is elkészíteni? mik az alap ételek, amiket sütni/főzni tudni kell egy nőnek? milyen ételeket süssek/főzzek először?
2013. máj. 20. 20:49
 1/6 anonim ***** válasza:
Kezd az egyszerűbb levesekkel. Krumplileves, tojásleves, zöldségleves. Ha tudsz krumplit főzni, sütni, tésztát főzni, tojást főzni, ezekből már sokmindent össze tudsz rakni. Aztán úgy is a párod ízlése fogja alakítani. Én egy csomó dolgot azóta tanultam meg főzni h megismertem a párom. Előtte nem mert nem ettem/ismertem ezeket az ételeket.
2013. máj. 20. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 mustafa33 ***** válasza:

Az ABC-vel, hogy el tudd olvasni a receptet. ☻

(fuj de troll vagyok)

2013. máj. 20. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Gyorsan tanuld meg a paprikás-krumplit. Legyen sűrű, szaftos, és ne híg leve! Van még néhány heted, amíg lehet kapni öreg-krumplit, az újkrumpliból egyelőre csak olyat tudsz főzni, aminek híg leve van, és nem sűrű szaftja.


Azért mondom, hogy gyorsan tanuld meg, mert ha azt tudod, akkor már nyugodtan helyettesítheted a munkamenet során a krumplit husival, és máris finom pörkölteket tudsz főzni!


Apróra vágott hagymát dinsztelsz (ha van, karikára szelt zöldpaprikával együtt), beleforgatod a hasábra szelt krumplit (később ez helyett a kockára vágott husit), átforgatod, amíg a krumplinak a külső színe elkezd üvegesedni (a kockára vágott husi külső színe kifehéredik). Ekkor szórsz rá törtpaprikát és nagyon gyorsan felöntöd hideg vízzel. Csak annyit öntesz rá, hogy krumplit (husit) majdnem ellepje, de ne teljesen. Tégy bele vamennyi sót, majd menet közben lehet még kóstolni és pótolni, ha kell. Ha felforrt, vedd takarékra, esetenként kavard meg. Ha kell pótold a vizet!

2013. máj. 21. 07:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

3-as vagyok!

Ha eleinte a paprikás krumplinak mégiscsak híg lenne a leve, ne dobd ki. Gyorsan kavarj egy tojásból egy kis nokedlit, azt szaggatsd bele, ha azzal összefőzöd, rögtön fincsi lesz, és eltűnik a híg lé. Fejes salátával fejedelmi kaja!

2013. máj. 21. 07:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Egy jó szakácskönyvvel, ami mindig kéznél van. a Horváth Ilonát ajánlom kezdésnek, mert az alapoktól a bonyolultabbig mindent, részletesen leír.

A netről a Főzni akarok.hu, amit szoktak ajánlani a fiatalok egymásnak.

2013. máj. 21. 09:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Ajánlom: Bús Ella - A első szakácskönyvem :)
2013. máj. 21. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!