Érdemes 2 emberre főzni?
Párommal albérletbe költözünk és sok helyen azt olvasom, hogy 2 emberre nem érdemes főzni, mert olcsóbb egy ételfutár ebédre. Szerintetek is így van?
Tényleg hasztalan minden nap vagy minden 2. nap főzni, mert a rendelés ugyanannyi és még időd is marad?
Nekünk nem érdemes, mert sosem vagyunk otthon, és amúgy is nagyon keveset eszünk. Hétvégére szoktunk néha, de akármilyen keveset csinálunk, mindig megmarad.
Jobban járunk anyagilag is, ha mindenki eszik, ahol épp jár. Furán hangzik talán, de tényleg így van, kiszámoltuk. (Persze olcsó, kis adag ételekről van szó.)
Én pl. egyedül vagyok és magamra főzök, de mégsem eszem 3 napig ugyanazt, és mégsem főzök minden nap!
Szombat-vasárnap főzök többfélét, és azokból annyit, hogy minimum 2 napra legyen belőle kaja, ez ugye a 7 napból 4 nap, és tulajdonképpen csak 2x eszel ugyanazt.
Aztán még hétközepén összeütsz valamit, ami jó 2 napra, és már vége is a hétnek.
Pl. a hétvégén főztem (fagyóból kivett pörköltmaradékból) gulyáslevest, illetve a pörkölt másik feléből húsos káposztát. Gyakorlatilag mindkettő készen lett kb. fél óra alatt.
A gulyáslevesből a maradékot az előbb pusztítottam el.
Másik nap készítettem rántott csillagtököt hagymás törtkrumplival. Ez utóbbiból is annyit, hogy maradjon, tegnap csináltam belőle 2 evésre való krumplis-tésztát. Azt is ma ettem meg a leves után.
Majd holnap kb. fél óra alatt készítek egy adag lecsót.
Holnapután 2 napra való rakott-krumplit (az egy kicsit időigényesebb), de akkor már az egy hetet letudtam.
Márpedig ezek az ételek nem kerülnek annyiba, mintha bárhol megveszed, vagy rendeled, és ráadásul saját szájízed szerint készíted el.
(Látom eleget a szomszédasszonyaimat, akik kb. 700.- Ft/adagért veszik a szomszédos étteremből a menüt.
Aztán sorban viszik a 3.-ikhoz, aki a város széli kistanyán ezen a kaján hízlalja fel a disznóját. :))))
Mindenképpen érdemes. hétközben kettőnkre főzök, igaz nem háromfogásos menüt, inkább egytálételeket, vagy valami jó kis leves, utána tésztát. vagy sütök pizzát kettőnkre is.
én képtelen lennék egy műa. pixis valami kis vacakért 800 ft/fő kifizetni.
a feléből frisset, finomat főzök minden nap. ha elteszek a hét végi nagyobb családra való főzés maradékaból 1-1 adagot, azt is csak napok múlva veszem elő esetleg, hogy ne kelljen két nap ugyanazt enni. legalábbis a párom nem szívesen eszi másnap ugyanazt.
rengeteg kaját össze lehet dobni egy óra alatt, így akár munka után is érdemes nekiállni.
Sokkal olcsóbb, ha te magad főzöl. Bár úgy is azt szeretnéd hallani, hogy nem érdemes.
Érvek ellene:
-a futár házhoz jön, nem kell bajlódni a főzéssel/bevásárlással/mosogatással
-ha eldobható evőeszközöket használsz (tányér, pohár is ide tartozik) tényleg nem kell mosogatni és nagy tételben olcsón jutsz hozzájuk. (Nem vicc, itt olvastam a gyakorin.. inkább mint felmosogatná ezt a pár dolgot, gyárt egy halom szemetet feleslegesen..)
Érvek főzés mellett:
-ha piacon vásárolsz, (némi utánjárással persze) minőségi alapanyagokból tudsz ételt készíteni. A rendelt kaják nagy része csupa szemétből áll: tojás nélküli tészták, cukor helyett édesítő és társaik
-azt ehetsz, amit épp megkívánsz (sok helyen korlátozottak a rendelések, vagy nem úgy készítik az ételt, ahogy te szereted)
-Sokkal olcsóbban jössz ki. Rendelni csak drágább ételeket tudsz, vacsorára pedig bőven elég lenne egy tojásrántotta/melegszendvics/bundás kenyér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!