Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Érdemes 2 emberre főzni?

Érdemes 2 emberre főzni?

Figyelt kérdés

Párommal albérletbe költözünk és sok helyen azt olvasom, hogy 2 emberre nem érdemes főzni, mert olcsóbb egy ételfutár ebédre. Szerintetek is így van?

Tényleg hasztalan minden nap vagy minden 2. nap főzni, mert a rendelés ugyanannyi és még időd is marad?

2012. nov. 6. 11:40
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
55%

Én is erősen gondolkodtam ezen.

Szerintem akkor éri meg kettő emberre főzni, ha azok sokat esznek, vagy az ebédet és a vacsorát is főtt étellel akarják elkölteni. Például - ugyan nem rendelés, de majdnem - Pécsett egy csomó helyen 490 egy menü (leves+főétel). Ha reggelire csak kakaót kiflivel eszel, és vacsorakor meg egy pudingot eszel meg, akkor megéri máshol megvenni az ételt. (Mondom ezt példaként, mert egy irodai dolgozónak nem igazán van nagy kalóriaszükséglete, ezért nem is eszik sokat.)

2012. nov. 6. 12:09
 12/36 A kérdező kommentje:

ma 12:09

mért szeretném ezt hallani? nem kell ítélkezni, szimpla kérdés ne haragudj.

2012. nov. 6. 12:21
 13/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, ment mindenkinek a zöld kéz.

Az ebédre gondoltam én is amúgy , nem a 3x étkezésre.

2012. nov. 6. 12:23
 14/36 anonim ***** válasza:
91%

Ha minden nap frisset főzöl, akkor nem éri meg...

Ha odafigyelsz, akkor igen, megéri...

Például: veszel egy kiló húst, miután hagymás olajon lepároltad, a harmadát kiveszed, lefagyasztod, a többi pörkölt. Ennek a felét lefagyasztod.

Egyik nap pöri, valami körettel, egy másik nap (mivel fagyasztva van, nem kell feltétlenül másnap) a párolt husiból brassói, vagy tokány, harmadnap a maradék pöri mehet feltétnek valami főzelékhez.

És máris egy főzésből megvan 3 napi kaja, csak valami főzeléket kell főznöd hozzá, vagy krumplit sütni, és mégse minden nap ugyanazt eszed....

Ha pörköltet készítesz, a maradékból másnap lehet egy gulyás...

Vagy maradék krumplipüréből krumplifasírt, vagy burgonyakrémleves.

Maradék sültből lehet csinálni hússalátát, vagy húsos spagettit.

Maradék székelykáposztából másnap lehet korhelyleves.

Sok készétel fagyasztható...

Kompletten akár: székely káposzta, töltött káposzta.

Tészta, krumpli nélkül pörköltek, spagettiszószok.

2012. nov. 6. 12:30
 15/36 anonim ***** válasza:
72%

Én is úgy voltam vele évekig, hogy nem érdemes. De a rendelt kaját olyan szinten meguntam/megutáltam (mind egyforma ízű, pontosabban íztelen), hogy a végén többször előfordult, hogy ránéztem a dobozra, és úgy elment az étvágyam, hogy inkább nem ebédeltem, és ment a kukába a kaja, jobb esetben a kolléganő kutyájának. Ilyen jól meg azért nem megy... Pedig ÉN rendeltem és olyat rendeltem, amit elvileg szeretek.

Most 2 naponta főzök. Tényleg macerás, és néha a hátam közepére nem hiányzik este, meló után (sőt, volt olyan, hogy el is maradt, és vettük másnap valamit a férjemmel), de legalább jó étvággyal eszem, és utólag meggondolva az alapanyagok is jobb minőségűek. Kevesebb olajat és sót használok, és nincs egyen-műíze mindennek.

Anyagilag sokkal rosszabbul jövünk ki szerintem (többe kerül a főzés), időben is, de az eredmény kárpótol, ma is alig várom az ebédidőt. :) Brokkolileves lesz, márványsajtos csirkével, bulgurral és párolt répával.

Általában 1 fogást szoktam csinálni, csak másodikat vagy egy sűrű levest egy vásárolt kakaós csigával, de most fogyni szeretnék, és a majdnem nullakalóriás zöldséglevessel szeretnék jóllakni, és aztán hozzá egy kevés második.

2012. nov. 6. 12:31
 16/36 anonim ***** válasza:
56%

*Ha reggelire csak kakaót kiflivel eszel, és vacsorakor meg egy pudingot eszel meg, akkor megéri máshol megvenni az ételt. (Mondom ezt példaként, mert egy irodai dolgozónak nem igazán van nagy kalóriaszükséglete, ezért nem is eszik sokat.)

Erre pl. nagyon oda kellene figyelni, mert elég nagy tévedések vannak.

Tényleg nem nagy a kalóriaszükséglete az irodai dolgozónak (bár több dolgotól is függ, nem csak az irodától), de nem is kimondottan a kalóriáért eszünk felnőttként, hanem a tápanyagok miatt, mert arra ugyanúgy szükség van. Amiben nincs tápanyag, csak felesleges kalória: kifli, kakaó és pudig. (Meg persze még egy csomó minden.) Nem gond, ha ezeket megesszük (én is megeszem desszertnek a kakaós csigát), ha mellette megesszük a rostokat, a fehérjét, a zöldségeket, a vitaminokat, ásványi anyagokat. Figyelve persze a kalóriabevitelre is.

Ha csak cukrot és/vagy lisztet eszünk, előbb-utóbb megbetegszünk, de az nem nátha lesz.

Az sem igaz, hogy akinek alacsony a kalóriaszükséglete, az nem eszik sokat. Ha igaz lenne, nem lenne kövér ember.

Az elhízás ugyanis annak az eredménye, ha tartósan több kalóriát viszünk be, mint amire szükségünk van.

Ha én nem lennék éhes annyi evés mellett, amennyit a kalóriaszükségletem indokol... hát az szuper lenne, de sajnos nem így van! :)

2012. nov. 6. 12:38
 17/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket. Jó szakács még nem vagyok, mert itthon nem engednek főzni, az itt csak 1 ember feladata lehet....de remélem boldogulok majd.
2012. nov. 6. 12:39
 18/36 anonim ***** válasza:
90%

*A konyhán is kispórolják ,hogy kijöjjenek belőle.

TÉNY, hogy nem csúcsminőségű alapanyagokat használnak, de igazából nem emiatt járnak jól, hanem azért, mert nagy tételben vásárolnak a beszállítóiktól, és lenyomják az árakat. Nem annyiért veszik a húst meg a krumplit, mint mi a boltban akciósan.

Emellett váltakoznak az olcsóbb kaják (krumpli, mákos tészta, főzelékek) és a húsos dolgok, és mindnek ugyanannyi az ára. Amit a húsos kaján elveszítenek, bőven megkeresik a tésztákon, ami jóval olcsóbban kijön, mint az ára.

Másik kérdés, hogy nekem biztosan azért is drágább otthon főzni, mert nem főzök pl. mákos tésztát, dejós (szándékosan nem diósat írtam), császármorzsát lekvárral, cukros leveseket, fehér rizst, krumplit is csak mérsékelten. Ha tészta van, akkor az csirkés, zöldséges vagy tejtermékes (sajt, tejszín), nem édes, húsból nem zsírosat veszek és nem pörköltnek készítem el (sok zsírral-szafttal, kevés hússal, sok körettel), hanem inkább sütöm, és inkább párolt vagy nyers zöldségeket eszünk hozzá.

Nyilván lehetne mondani olcsóbb ételeket is, de nekem fontos a férjem (és majdan a gyerekem) egészsége.

Félre ne értsetek, szeretem a pizzát és szoktam sütit is sütni, de azt gondolom, hogy ezeknek kisebbségben kell lenni az étrendben. (A zacskós ételeknek szintén, azokat max. vészhelyzetben, éhen halás ellen tudom elképzelni.)

2012. nov. 6. 12:54
 19/36 anonim ***** válasza:
53%

Azért lettem lepontozva, mert a kakaó jutott eszembe? Hát tudod mit? Én tápláló dolgokat eszek, és 100 kiló vagyok. Tudod, ilyesmit, mint tojás, zöldség, hús. Ehhez képes a girnyó barátnőm meg kakaót és kiflit eszik. Pedig abban több a kalória, és nincs benne tápanyag.

Menjél te a francba!

2012. nov. 6. 13:19
 20/36 anonim ***** válasza:
54%

Köszönöm a jókívánságokat, gondolom, nekem szóltak kedves szavaid, bár NEM ÉN pontoztalak le sem téged, sem magamat, sem mást (tegnap még mindenki 100%-os volt, nem mintha bármit is számítana szerintem).

Viszont ha nem bírod a kritikát (lepontozás, ellenvélemény), olvass inkább híreket vagy regényeket, ne gyk-t (sajnos ez egy ilyen hely).

Nem tudom, miért kaptad fel a vizet, ezen az oldalon akkor is lepontoznak, ha egy eldöntendő kérdésre válaszolsz, és ha igent írsz, azért kapod a mínuszt, ha pedig nemet, akkor azért, holott az eldöntendő kérdésre más válasz nem igazán lehetséges. Úgyhogy a százalékokat nagyjából ennyire kell komolyan venni.

A tartalmat illetően meg bőven lehet más a véleményünk, semmi bántót nem írtam, nem hiszem, hogy gond lett volna a stílusommal, veled ellentétben nem küldtelek el sehova, úgyhogy a hiszti helyett inkább igyál meg egy kakaót, hogy rendbe jőjjenek az idegeid...

Neked is szép napot!

2012. nov. 7. 09:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!