Érdemes 2 emberre főzni?
Párommal albérletbe költözünk és sok helyen azt olvasom, hogy 2 emberre nem érdemes főzni, mert olcsóbb egy ételfutár ebédre. Szerintetek is így van?
Tényleg hasztalan minden nap vagy minden 2. nap főzni, mert a rendelés ugyanannyi és még időd is marad?
Ne szítsatok vitát legyetek szívesek!
A pontok semmit nem érnek, nem lesz olcsóbb semmi és ha csúsztok a toplistán akkor sem omlik össze a világ.
Tegnap valóban mindenki maximumon volt, sértődöttségből nem kellett volna lepontozni mindenkit, mellesleg van aki benéz nyomkod pár piros kezet és ennyi, élvezve hogy kiakadtok rajta.
Kedves utolsó, azért a saját tanácsodat megfogadhatnád te is, mert a hisztit te is elkezdted azzal, hogy nem álltad meg, hogy ne írd le az utolsó kakaós mondatodat...és amúgy mikor írta, hogy miért lett lepontozva egyedül ő volt lepontozva.
Nem azért tettem fel a kérdést, hogy sziporkázva vitázzatok mint 2 óvodás, hanem hogy segítsetek eldönteni valamit, elvileg felnőtt emberek vagytok., viselkedjetek is úgy.
8-as vagyok!
Azt tanultam édesanyámtól, hogy amit én főzök meg, ott már megspóroltam azt a pénzt, amit egy vendéglős a saját munkabére címén felszámol az általa készített étel árában.
Ráadásul meg van az az előnyöm, hogy amit én készítek, azt a saját (családom) szájíze szerint készítem el, és nem fogok benne csalódni.
A mai világban pedig még az sem utolsó szempont, hogy amit én főzök, tudom, hogy miből készült, mi van benne, míg a vendéglői, (bolti kész és félkész) kajáknál nem lehetek biztos.
Amikor még dolgoztam, akkor sátoros ünnepeken (húsvét, karácsony stb.) tömtem meg a fagyómat kész ételekkel, (pörköltfélék több adagban, különböző sültek, előre panírozott cuccok) hogy munka mellett csak ki kelljen szednem, max egy köretet és levest készítsek.
Most, hogy nyugdíjas vagyok, hetente 2x, esetleg 3x főzök ha van kedvem. Ha éppen nincs, akkor csak összeütök valami egyszerűt.
És még a futárnak sem kell fizetned! :))))
A lepontozásban pedig igazad van!
Vannak u.n. belátogató, már-már hivatásos lepontozók, és vannak itt ezen az oldalon is olyanok, akik csupán (maszek véleményem szerint) azért pontoznak le mást, mert akkor ők esetleg előrébb jutnak a toplistán. Tegyék! ha ez okoz nekik örömet!
A többi válaszolónak üzenem, ne foglalkozzon vele, mert ezeknek az embereknek ezek szerint nagyon kevés is elég a boldogsághoz!
De biztosan olcsóbban kijövök, mint a vendéglői kaják esetében.
Mi ketten élünk albérletben a párommal, havonta átlagosan 20-25ezer forintunk jut ételre. Ha csak napi 800Ft-tal számolok ebédrendelésre 2 főre (bár nem tudom, hol lehet ilyen olcsón rendelni), és csak hétköznap rendelünk, akkor is heti 4000Ft, havi 20ezer. És hétvégén még főzni kell, nincs reggeli+vacsora.
Ezért mi arra jutottunk, hogy inkább főzünk 2-3 naponta. Igyekszem változatosan főzni, így kerül az asztalra "zsírosabb-egészségtelenebb" étel (pl. pörkölt) és "egészségesebb-táplálóbb" (pl. sovány hús zöldséggel) is, mivel mindkét kategóriában sok olyan fogás van, amit szeretünk. Reggelire általában szendvicset vagy rántottát szoktunk enni, vacsorára melegszendvicset vagy bundás kenyeret, ritkán veszünk péksüteményt. Nagyrészt egy fogást készítek, akkora mennyiséget, amiből ketten legalább 2x tudunk enni. Leves ritkán van, nincs rá igényünk.
Egy példa:
hétfőn sztrapacskát készítettem, egyszer ettünk belőle, maradt még 1-1 adag. Hogy ne legyen unalmas, tegnap készítettem zöldséges-csirkés pirított tésztát, az volt az ebéd, és ma esszük meg a sztrapacska maradékát, a hűtőben semmi baja nem lett. Holnap házi gyrost készítek (csirkemellből, sok zöldséggel), így pénteken megint készítek valami egészségtelenebbnek tartott, de kiadós fogást, talán pásztortarhonyát vagy rakott káposztát.
Ezzel a technikával furcsa módon nem egyszer még maradt is a kajára félretett pénzből hó végére. :) Zöldséget-gyümölcsöt és húst piacon veszek, minden mást pedig próbálok akciók idején felhalmozni itthon.
Emellett, ha az otthon főzés mellett döntesz, sokat spórolhatsz, és változatosabban étkezhetsz, ha újrahasznosítod az ételeket. Maradék pörköltből lehet rizses hús vagy gulyás, maradék rizsből rizsgombóc, sült csirkéből saláta vagy valamilyen szószos étel, krumplipüréből krokett vagy pásztorpite, stb.
Sok szerencsét, akárhogy is döntesz végül! :)
25-ösnek a 8-astól!
Mintha saját magamat olvastam volna! Én is így tanultam. Felhasználni a maradékot, változatosabbá tenni, ha ugyanaz az alapkaja, attól még rengeteg minden mást is ki lehet hozni belőle. És tulajdonképpen nem érzed egyhangúnak a kaját, mégsem kell a konyhában halálra dolgoznod magad.
És szerintem is olcsóbb. Már akinél ez is szempont.
Oké!
És ha majd ötletre lesz szükséged, hogy miből mit, akkor is kérdezz, biztosan fogsz kapni jónéhány választ! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!