Mit süssek az iskolai szüreti bálra?
Figyelt kérdés
Olyan recepteket szeretnék (mindegy, hogy sós-e vagy édes) amit nagy mennyiségben lehet sütni, sok gyerek tud belőle enni, még is egyszerű, hamar megvan (munka után sütném) és másnap délelőttig nem szárad ki. És ha lehetséges ne legyen túl drága. Inkább aprósüteményekre gondoltam, és nem krémes piskótákra. Előre is köszönöm a válaszokat :)2009. szept. 28. 19:36
1/4 anonim válasza:
Egyszerű pogácsa:
50 dkg liszt
25 dkg margarin (rama)
1 instant élesztő (én a Dr. Oetker-est használom)
1 tejföl
2 tojás
1 teáskanál só
ízlés szerint sajt, szezám mag, köménymag, stb.
Előző este kell elkészíteni. A lisztbe keverd bele sót, élesztőt, morzsold bele a margarint. A tejfölben keverd el a tojások sárgáját. Dolgozd össze, ruganyos tészta lesz belőle. Tedd nylonzacsiba, vagy folpackba, és tedd egy éjszakára a hűtőbe. Másnap átgyúrod, kb. másfél centi vastagra nyújtod, kend meg a maradék tojásfehérjével (pici pirospaprikát is tehetsz bele), rá a sajt, kis pogácsa szaggatóval szaggatod. Én állatfigurásakat is szoktam csinálni. Sok lesz belőle, nagyon finom, a tészta fagyasztható is.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tippet :) Még várok ötleteket, de ezt mindenképp kifogom próbálni (ha nem most, akkor máskor :)
2009. szept. 28. 19:48
3/4 anonim válasza:
Vaniliás koszorút. A legegyszerűbb linzer tésztából, 1:2:3 (pl.0,25 cukor, 0,50 margarin, 0,75 liszt), hidegen gyorsan összegyúrod, ha nem állna össze egy kis vizet adsz hozzá, és hűtőben sokáig eláll, tehát lehet nagyobb adagot begyúrni, és amikor időd van akkor és annyit sütsz ki belőle. Sütés előtt át kell gyúrni, kb0,5 cm vastagra nyújtani, kis virágformákat szaggatni belőle, és kisütni. Össze lehet ragasztani barackdzsemmel, vagy bármilyen lekvárral, erősen porcukrozni, és kész. A gyerekek nagyon szeretik, szép is, még szebb ha a felsők közepét kiszúrod valamivel, hogy kis lyuk legyen benne. Amig nincs betöltve hűvös helyen akár hetekig is eláll, tehát gyárthatod előre. A tésztával lehet variálni, mehet bele vaniliás cukor, citromhély, vagy mindkettő, minden hozzáadott anyagtól csak finomabb lesz! Egyébként rengeteg variáció van linzerre, és ilyen alkalmakra azt hiszem, hogy a legmegfelelőbb, mert olcsó, kiadós, és előre lehet gyártani, legalábbis részben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!