Borsos tokányt szeretnék készíteni. Emlékszem az iskolai menzán anno nagyon finom volt, valami ilyesmi ízűt szeretnék főzni. Van valakinek finom, bevált receptje rá?
Szia!én sertéslapockából szoktam csinálni, persze csak a
soványából.nem kockára vágom,mint a pörköltet, hanem hosszúkás csíkokra.egy kilónyi húshoz kevés zsíron úgy
2-3 közepes hagymát dinsztelek sóval, pici vízzel szinte
pépesre párolom.ez adja majd a szaftját.összekeverem a hússal és hagyom saját levében fedő alatt párolódni.
sajnos a mai húsokból meglepően sok víz jön ki, úgy, hogy csak apránként kell pótolni.amikor a hús megpuhult
visszasütöm zsírjára és jól megborsozom frisssen őrölt
borssal.Pörköltsűrűségűnek kell lennie, de mindenképpen
pirospaprika nélkül.Mi kifőtt kagyló vagy csavart tésztával szeretjük.
az édeskés ízről:engem anno édesanyám úgy tanított főzni,hogy a pörköltalapú ételekbe mindig tegyünk egy
pici cukrot, ami az étel mennyiségétől függően 1-2 mokka-
cukrot jelent.nagyon jól kihozza az ízeket, mint ahogy az
édes sütikbe is teszünk egy csipetnyi sót.
üdv:erimami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!