Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Borsos tokányt szeretnék...

Borsos tokányt szeretnék készíteni. Emlékszem az iskolai menzán anno nagyon finom volt, valami ilyesmi ízűt szeretnék főzni. Van valakinek finom, bevált receptje rá?

Figyelt kérdés
Emlékeimben úgy rémlik, mintha a hús picit édes lett volna. Ez mitől lehetett? Milyen húsból készíthették?
2009. dec. 7. 10:41
 1/3 anonim ***** válasza:
Én marhahúsból szoktam.Zsíron sok hagymát dinsztelek,ráteszem a húst,sót,borsot,pici gyömbért,szerecsendiót,kevés vizet alá,és puhára párolom.Ha kell még alá víz,akkor melegvízzel pótolom.( a hideg víztől minden hús megkeményedik.) A végén zsírjára sütöm.A hagymától lesz édeskés íze.
2009. dec. 7. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia!én sertéslapockából szoktam csinálni, persze csak a

soványából.nem kockára vágom,mint a pörköltet, hanem hosszúkás csíkokra.egy kilónyi húshoz kevés zsíron úgy

2-3 közepes hagymát dinsztelek sóval, pici vízzel szinte

pépesre párolom.ez adja majd a szaftját.összekeverem a hússal és hagyom saját levében fedő alatt párolódni.

sajnos a mai húsokból meglepően sok víz jön ki, úgy, hogy csak apránként kell pótolni.amikor a hús megpuhult

visszasütöm zsírjára és jól megborsozom frisssen őrölt

borssal.Pörköltsűrűségűnek kell lennie, de mindenképpen

pirospaprika nélkül.Mi kifőtt kagyló vagy csavart tésztával szeretjük.

az édeskés ízről:engem anno édesanyám úgy tanított főzni,hogy a pörköltalapú ételekbe mindig tegyünk egy

pici cukrot, ami az étel mennyiségétől függően 1-2 mokka-

cukrot jelent.nagyon jól kihozza az ízeket, mint ahogy az

édes sütikbe is teszünk egy csipetnyi sót.

üdv:erimami

2009. dec. 8. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2009. dec. 8. 11:53

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!