Hogya készül a csokiöntet? A régi iskolai piskóta csökiöntettel-re gondolok....
Figyelt kérdés
2008. márc. 20. 08:06
1/9 anonim válasza:
Szerijntem úgy, hogy fazékban megolvasztották a táblás csokit a tűzhelyen.
2/9 anonim válasza:
de szerintem meg az nem tömény csoki, hanem adnak még hozzá tejet, vagy valamit.
3/9 anonim válasza:
az igazi csokiöntet igazi csokiból készül. Azonban az iskolai csokiöntete sosem látott csokit! Kakaópor, cukor kevés vízben felforralva, mehet utána bele tej. tojássárgája cukorral meg lisztel összegeverve beleönteni, együtt lassan felforralni, folyamatos kevergetés közben, amig be nem sűrűsödik. Olyan lesz mint a híg kakaópuding.
4/9 anonim válasza:
én felolvasztom a tortabevonót (általában ét, mert finomabb), teszek bele mézet, meg pici tejszínt. Nagyon szép fényes lesz a méztől, és nem keményszik meg annyira a tejszíntől, vagyis vágható lesz és nem reped el felvágás közben.
5/9 anonim válasza:
Az előttem szólónak:
Ettél te egyáltalán az iskolában?
Szép csokimázat tudsz készíteni tortára, de nem ez volt a kérdés.
A harmadik válasz a helyes!!
6/9 anonim válasza:
Hát, hogy anno az iskolákban hogy csinálták, azt nem tudom. De van egy nagyon egyszerű módja: csokipudingot úgy megfőzől, hogy fél liter helyett kb 8 dl tejjel csinálod, és amikor még hidegen összekevered a pudingport a pár kanál tejjel, akkor raksz hozzá valamilyen jó minőségű kakaóport is 1-3 evőkanállal. Ezt a masszát öntöd a forró tejhez, és mindent úgy folytatsz, mint a sima pudingkészítésnél. Nálunk imádják a gyerekek.
7/9 anonim válasza:
Szerintem mindegyik recept jó még az is amit ugyan tortára írtak. Csak abba több tejszín kell és folyós marad még. Kevesebb tejszínnel tortára. de akkor sem lesz tök kemény mint általában a tortákon:-))
8/9 anonim válasza:
Csokoládéöntet:
Hozzávalók: 2 db tojás, 2 dkg kakaópor, késhegynyi liszt, 1/2 liter tej, 15 dkg cukor.
Elkészítés: A tojásokat a kakaóporral, a liszttel és egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk. Ha a tej forr, akkor folytonos keverés közben a tojásos keverékhez öntjük, visszatesszük a tűzre és az első buggyanásig főzzük. Vegyük le a tűzről és hűtsük ki, közben többször keverjük meg, hogy ne bőrösödjön.
Ezt öntsd a piskótára. Egyébként hűtőben tárolhatod, sűrűn folyós marad. Hidegen is finom.
Remélem erre gondoltál! Én ezt szoktam piskótára, sőt rizsfelfújtra is.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat:) Egy párat már kipróbáltam...a fiúk nagyon örültek neki:)))
2008. márc. 30. 08:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!