Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bográcsgulyást mennyire kell...

Bográcsgulyást mennyire kell keverni h ne süljön oda?

Figyelt kérdés

Olvastuk egy receptben, amiben azt írja, nem szabad még véletlenül sem keverni, hanem rázogatni.. na most hogy is értik ezt?? egyáltalán mi a garancia h nem ég oda így?

ebben a receptben marhahússal és burgonyával írják, de mi disznóhúst is akarunk bele, fele fele arányban.


2013. ápr. 29. 14:31
 1/4 anonim ***** válasza:

A marhahús és a disznóhús főzési ideje nem egyforma.

A rázogatás azt jelenti, hogy jobbra-balra forgatják a bográcsot. Csak akkor sül le, ha nincs rajta elég lé.

2013. ápr. 29. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A rázogatás talán félreérthető, mert nem fel-le irányuló mozgásról van szó, hanem oldalra ide-oda megmozgatod néha. leégni akkor ég le, ha túl nagy a tűz. Erős tűre csak az első percekben van szükség, de a továbbiakban már csak csendesen rotyogjon saját levében.

Ha keveritek húsokat, a ti dolgotok, én úgy nem szeretem (na ez meg az enyém). Ebben az esetben a gyesznó szegény csak akkor kerüljön bele, amikor a marha kezd puhulni.

Könnyű elrontani, mert hát melyik ez a pillanat? A marhahúsok sem mindig egyformán puhulnak, a sertés sem. Mit csinálsz akkor ha a marha már pépes, a másik meg még mindig kemény? Vagy fordítva.

2013. ápr. 29. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Akármit is főzöl bográcsban, valóban nem kavargatjuk, hanem rágozatásnak mondjuk, de ahogy írják, inkább vízszintben forgatjuk, hirtelen mozdulattal. Ha megnézed, látni fogod, hogy ez esetben a bográcsban levő kaja körbe-fordul.

Egyébként pedig:

- azért szokták a bográcsot főzés előtt alaposan hideg zsírral kikenni körben, minden oldalát, hogy ami husi érintkezik a felmelegedő bográccsal ne ragadjon oda

- azért szokták alulra a csontos husit vagy a csontokat rakni, hogy valóban ne ragadjon, ne égjen oda az aljára.


Szóval én se keverném a különböző fajta húsokat, szinte kizárt úgy eltalálni, hogy egyszerre főjjön meg benne mindkét fajta. Márpedig ez esetben tönkrement nemcsak kaja, hanem a társaság hangulata, és azzal együtt minden!

2013. ápr. 29. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 doboszoli ***** válasza:

Egyetértek az előttem szólókkal.

Vegyes húsból gulyást főzni, egyrészt a főzés magas iskolája, másrészt akkor is hazárdjáték.)

Javaslatom:

Csináljátok tiszta marhanyakból, lábszárból, esetleg vastag

lapockából. Az, hogy kevergeted, vagy rázogatod, csak feeling, a végeredmény szempontjából nincs jelentősége.

A rázogatós módszer szintén feltételez egyfajta gyakorlatot!

2013. ápr. 29. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!