Mitől függ, hogy egy süti alá vaj, olaj, zsír, vagy sütőpapír kell?
És hogy a sütőpapírt meg kell vajazni, vagy nem. Van amikor a sütőpapír mindkét oldalát meg kell. Mitől függenek ezek?
Ha nincs odaírva a recepthez, honnan tudhatom?
Normális, jó minöségü sütöpapirt nem kell egyik felén sem megkenni, a vacokat igen.
A meg, hogy a sima tespit hogy kell elökésziteni, a tésztától függ.
A piskóta fajtájától.
Sütőpapírt vajazniiii...???? miii??? ilyenről még nem hallottam.
A margarin az olaj és a vaj felcserélhetőek. Sütemény alá jó a margarin, az olaj nekem nem ízlik. A süteménybe viszont vajat tegyél, jóval egészségesebb, mint a margarin. Akkor is, ha margarint ír.
Zsírt pedig semmi esetben sem rakunk sütemény alá, egyszerűen gusztustalan, elrontja az egészet. Ilyet maximum 100 éves szakácskönyvekben olvashatsz!
pedig több olyat is olvastam már, hogy a sütőpapír mindkét felét be kell kenni margarinnal. De nem is értettem, miért...
Zsírt lehet hogy nem olvastam, csak nem akartam kihagyni a felsorolásból, hátha van jelentősége. :)
A sütőpapírt kényelmi okokból/ célból gyártják, nem is hiába.
régen én is zsíroztam, liszteztem a tepsit, - ezzel nem is volt baj a tésztát illetően-de a tepsit mindig áztatni kellett utána, hogy makulátlan legyen.
a sütőpapír óta egy sima mosogatás és tiszta a tepsi, a sütemény alja tökéletes, ennél több nem is kell szerintem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!