Holnap szeretnék brassóit készíteni. Eddig még nem igazán sütöttem/főztem. Valaki letudná írni nekem nagyon nagyon részlesen hogyan kell brassóit? Milyen serpenyőben, mennyi zsír, vagy olaj, meddig süssem a krumplit, stb.
Mivel a brassói itt ilyen egetverő vitákat szokott kirobbantani, előre leszögezem, hogy ez az én receptem, én így csinálom, így szeretem. Más meg máshogy, és olyan, hogy "így kell" nincs.
Hozzávalók:csirke vagy pulykahús 2 főre kb. fél kiló, majoránna, 2 húsleveskocka,bors
Olajat hevítesz (egy lábosban, annyit, hogy mondjuk a lábos alján max. fél centire álljon az olaj), beleteszed a kockákra vágott húst és fehéredésig forgatod, majd megborsozod,ízlés szerint meghinted majoránnával (ezt tényleg nem lehet meghatározni, én pl. jó fűszeresen szoktam, több csipettel is, van aki meg csak 1-1),és felöntöd vízzel csak épphogy ellepje a húst, semmiképp ne ússzanak a húsok, és beleraksz 2 húsleveskockát. Le kell fedni és hagyni párolódni kb negyedóra alatt elfövi a levét (ha disznóból készíted, akkor fél óra), és akkor zsírjára kell sütni (magyarán, ha már minden víz elfőtt alóla, a zsíron kicsit pirosra pirítod, de ne égesd el:)).
Közben szintén a keményebb fajta krumpliból (ne újkrumpli legyen, ha lehet) is fél kg-t hámozol és ugyanolyan kockákra vágod mint a húst és kisütöd forró olajban pont úgy mint a hasábburgonyát (magyarán mondjuk 10 centi mély olajban, egy lábasban). Ne süss ki túl sokat mert a hús jó másnap de a krumpli nem jó megmelegítve, abból új adagot kell kisütni.
Ha kész a kettőt összekavarod, és tálalás előtt még egy kis pirospaprikával megszórjuk az egészet (ezt látni fogod, mikor lesz szép piros színe, akkor elég a paprika:).
Remélem ez így elég részletes:)
Az eredeti brassói CSAK sertés vagy marhahúsból jó, és zsírban készítve. Baromfiból is ehető, de nem az igazi.
Keress rá a neten és azt csináld meg, amelyik recept neked legjobban megfelel.
4-es: vicces, mi ketten eszünk ennyit a párommal egy alkalomra :)
Mondjuk nem vagyunk nagyétkűek, de azért ha belegondolsz, fél kiló ételt fogyasztasz el egyszerre/fő (25 deka krumpli, 25 deka hús), annak azért nem kellene kevésnek lennie :D
A klasszikus Brassóinak 2 fajtáját ismerem: Az egyiknél a hús fele marha, fele disznóhús. Ilyenkor a marhahús pirításával, párolásával kell kezdeni, és ha félig már puha, akkor hozzáadni a sertéshúst.
A másik receptnél: Sertés szűzpecsenyéből(esetleg combból) készül – ez nagyon hamar kész van. Itt a húst csíkozás után pirítani kell, és már kész is a hús, nem kell párolni, mert már fogyasztható. Az alap mindenhol ugyanaz: zsír, szalonna, vöröshagyma dinsztelés, hús-pirítás, fokhagyma, majoranna, frissen őrölt bors, só, friss zöldpaprika, paradicsom.
-vendéglős-
http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=brass%F3i&ka..
Sokan, sokszor kérdezték már ezt itt. Íme:
Ha ezeket végigolvasod, az elmúlt hónapokban itt, ennyi variáció, ennyi változat született ebben a témában feltett kérdésekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!