Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Holnap szeretnék brassóit...

Holnap szeretnék brassóit készíteni. Eddig még nem igazán sütöttem/főztem. Valaki letudná írni nekem nagyon nagyon részlesen hogyan kell brassóit? Milyen serpenyőben, mennyi zsír, vagy olaj, meddig süssem a krumplit, stb.

Figyelt kérdés
Vagy ha van könnyű recept ötletetek, annak nagyon örülnék.
2013. jan. 31. 21:38
 1/7 anonim ***** válasza:
47%
Ird be a netre! Sok receptet talasz majd, tuti!:-) en nem meg nem csinaltm, ugyhogy ilyen ugyes kis taancsokat en tudok adni! :-D
2013. jan. 31. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Mivel a brassói itt ilyen egetverő vitákat szokott kirobbantani, előre leszögezem, hogy ez az én receptem, én így csinálom, így szeretem. Más meg máshogy, és olyan, hogy "így kell" nincs.


Hozzávalók:csirke vagy pulykahús 2 főre kb. fél kiló, majoránna, 2 húsleveskocka,bors


Olajat hevítesz (egy lábosban, annyit, hogy mondjuk a lábos alján max. fél centire álljon az olaj), beleteszed a kockákra vágott húst és fehéredésig forgatod, majd megborsozod,ízlés szerint meghinted majoránnával (ezt tényleg nem lehet meghatározni, én pl. jó fűszeresen szoktam, több csipettel is, van aki meg csak 1-1),és felöntöd vízzel csak épphogy ellepje a húst, semmiképp ne ússzanak a húsok, és beleraksz 2 húsleveskockát. Le kell fedni és hagyni párolódni kb negyedóra alatt elfövi a levét (ha disznóból készíted, akkor fél óra), és akkor zsírjára kell sütni (magyarán, ha már minden víz elfőtt alóla, a zsíron kicsit pirosra pirítod, de ne égesd el:)).


Közben szintén a keményebb fajta krumpliból (ne újkrumpli legyen, ha lehet) is fél kg-t hámozol és ugyanolyan kockákra vágod mint a húst és kisütöd forró olajban pont úgy mint a hasábburgonyát (magyarán mondjuk 10 centi mély olajban, egy lábasban). Ne süss ki túl sokat mert a hús jó másnap de a krumpli nem jó megmelegítve, abból új adagot kell kisütni.


Ha kész a kettőt összekavarod, és tálalás előtt még egy kis pirospaprikával megszórjuk az egészet (ezt látni fogod, mikor lesz szép piros színe, akkor elég a paprika:).


Remélem ez így elég részletes:)

2013. jan. 31. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Az eredeti brassói CSAK sertés vagy marhahúsból jó, és zsírban készítve. Baromfiból is ehető, de nem az igazi.

Keress rá a neten és azt csináld meg, amelyik recept neked legjobban megfelel.

2013. jan. 31. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim válasza:
100%
Kedves 2-es válaszoló. Igazad van a brassói egy igen vitatott étel ki, hogyan kedvére, szájízére csinálja. Hasonlóképpen csinálom. Nekem nem avval van a problémám, hanem az adaggal. Én egyedül megeszem azt az adagot, amit írsz. Iszonyatra imádom és rosszul létig eszem. Pedig 165cm magas és 60kg :)
2013. jan. 31. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

4-es: vicces, mi ketten eszünk ennyit a párommal egy alkalomra :)


Mondjuk nem vagyunk nagyétkűek, de azért ha belegondolsz, fél kiló ételt fogyasztasz el egyszerre/fő (25 deka krumpli, 25 deka hús), annak azért nem kellene kevésnek lennie :D

2013. jan. 31. 22:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A klasszikus Brassóinak 2 fajtáját ismerem: Az egyiknél a hús fele marha, fele disznóhús. Ilyenkor a marhahús pirításával, párolásával kell kezdeni, és ha félig már puha, akkor hozzáadni a sertéshúst.


A másik receptnél: Sertés szűzpecsenyéből(esetleg combból) készül – ez nagyon hamar kész van. Itt a húst csíkozás után pirítani kell, és már kész is a hús, nem kell párolni, mert már fogyasztható. Az alap mindenhol ugyanaz: zsír, szalonna, vöröshagyma dinsztelés, hús-pirítás, fokhagyma, majoranna, frissen őrölt bors, só, friss zöldpaprika, paradicsom.

-vendéglős-

2013. jan. 31. 23:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=brass%F3i&ka..


Sokan, sokszor kérdezték már ezt itt. Íme:

Ha ezeket végigolvasod, az elmúlt hónapokban itt, ennyi variáció, ennyi változat született ebben a témában feltett kérdésekre.

2013. febr. 1. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!