Milyen zsiradékal főztök olaj, kókusz zsir kacsa-liba vagy sima zsir estleg vaj?
Napraforgóolaj, vaj, olívaolaj, kacsazsír.
Mihez mit.
napraforgó,oliva,libazsír,vaj
Jah igen nálam is mikor mit..
Én rántáshoz, tészta főzővízbe, hús kisütéséhez, sültkrumplihoz stb. olajat használok.
Pörökölt alá, egyéb ilyen hagymásan induló alá zsírt rakok.
Múltkor vettem kókuszzsírt, Sparban fehér vödörben. Kb. 1800Ft volt, szóval nem olcsó kicsit sem. Nagyon megszaglászva nyers kókuszhús illata van, de sütés-főzésnél abszolút semleges, semmi gyanúsat nem lehet észrevenni rajta (pl. olajra finnyás ősök sem vették észre, hogy egészséges kaját kaptak).
Olivaolajat salátákba használok, illetve kenyérsütésnél, ha kell bele olaj (pl. mediterrán kenyér).
Süteményeknél kizárólag vajat használok, abból is laktózmentes vajat, mert laktózérzékeny vagyok. Margarinokat abszolút nem használok, akármilyen is az összetétele.
Ja, zsírból sertészsír. Semmi extra, bolti. Egyelőre nincs kapacitásom nézni, hogy abból is valami jobb fajta legyen, de rajta vagyok az ügyön.
Csak zsírral. Csak a salátákhoz használok olajat, vagy ha bő zsiradékban kell sütni valamit.
A zsírral készült ízre is jobb, és egészségesebb is mindenféle olajnál. Csak nem kell az ételnek zsírban úszni.
Csak disznózsírral. kivétel a paprikásléiszte sütött hal, azt olajban sütöm, mert jobban átsül, ropogósabb lesz.
oliva olajat salátékra használok, azt is módjával.
Szinte mindennel, mit mivel.
Sertészsír, olaj, sütőmargarin, sima margarin
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!