Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem akar megfőni a...

Miért nem akar megfőni a sárgaborsó?

Figyelt kérdés
Már körülbelül délután 5 óta főzöm. Be is volt áztatva egy éjszakára. Mégis még mindig nagyon kemény. A múltkor is vagy fél napig főztem aztán inkább kiöntöttem, mert akkor még ennyire se puhult meg, mint most.
2013. ápr. 18. 21:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

én is igy jártam...pedig be is áztattam...aztán megtudtam ezt a szódabikarbónás témát, ami meg is tette a hatását, csak marha szódabikarbóna ize lett, mert picivel többet raktam, mint kellett volna...kutya se ette meg, feljavitani semmivel nem tudtam...ment a kukába:( pedig imádom a sárgaborsófőzeléket!

24L

2013. ápr. 19. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Kuktám nincs, de annyira nem is szeretem. Picit ijesztő a használata. :)

Igen, ahogy írtam be is áztattam. Lehet, hogy már eleve, ahogy más is írta régi volt a borsó. A háromnegyedét sikerült megmenteni és szerintem egész finom lett, de azért lehet legközelebb maradok a bolti főzeléknél, ha ilyen macerás. :D

2013. ápr. 19. 13:57
 13/19 anonim ***** válasza:

Ha majd lesz esetleg kuktád, akkor se főzz benne soha sárgaborsót. valóban a keletkezett keményítőhab elzárhatja, és hatalmas robbanás lehet belőle.

gondolom, amikor főzted, is láttad, mekkora vastag hab keletkezik rajta.

még fedőt sem kell rátenni, ha nem akarjuk, hogy kifutva a hab beterítse a gáztűzhelyet.

Jómagam is folyamatosan szedem le róla a keletkezett habot.

Ha véletlenül olyat fogok ki, amelyik nem egyenletesen fő szét, botmixerrel rásegítek,és teljesen sima lesz.

2013. ápr. 19. 19:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 doboszoli ***** válasza:
100%

Kikaptál egy szép öregkort megért sárgaborsót, hogy törne el a keze a forgalmazónak! Sajnos ez "benne van a pakliban."

Alapesetben háromnegyed óra alatt áztatás nélkül is megfő.

A kuktás tanács megszívlelendő, mert nagy bumm lesz!

2013. ápr. 20. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

"A kuktás tanács megszívlelendő, mert nagy bumm lesz!"

Való igaz. Anyám kb negyven éve vette az első kuktáját (akkor még aluminiumból készült) aztán az első sárgaborsó leves után újra kellett festeni a konyhát, a kuktát meg kidobhatta. Ezer szerencse, hogy senki sem tartózkodott a konyhában, mert alaposan leforrázta a környezetét.

2013. ápr. 21. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim válasza:
Lehet, hogy csak egyszerűen keményre főtt.
2013. ápr. 21. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:
Igenis lehet kuktában főzni, csak be kell tartani néhány alapszabályt. Pl. nem töltjük túl a kuktát. Max. a feléig szabad. Emellett kis lángon főzzük, és ne nagy lángon. Valamint a kuktán van biztonsági szelep is.
2013. ápr. 21. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 anonim ***** válasza:
Én írtam az első intést a kuktával kapcsolatban és igen, be lehet vállalni a sárgaborsót a kuktában, de rutin nélkül csúnya vége lehet. Ha már nagyon ismered a tűzhelyed és a kuktád, akkor O.K., de sárgaborsóval kikisérletezni a limitet erősen ellenjavallt.
2013. ápr. 21. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 A kérdező kommentje:

Keményre főtt?

Egyébként nem tervezek kuktát beszerezni. Eléggé félek a használatától. :D

Köszönöm a válaszokat. :)

2013. ápr. 23. 03:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!