Miért nem akar megfőni a sárgaborsó?
én is igy jártam...pedig be is áztattam...aztán megtudtam ezt a szódabikarbónás témát, ami meg is tette a hatását, csak marha szódabikarbóna ize lett, mert picivel többet raktam, mint kellett volna...kutya se ette meg, feljavitani semmivel nem tudtam...ment a kukába:( pedig imádom a sárgaborsófőzeléket!
24L
Köszönöm a válaszokat. Kuktám nincs, de annyira nem is szeretem. Picit ijesztő a használata. :)
Igen, ahogy írtam be is áztattam. Lehet, hogy már eleve, ahogy más is írta régi volt a borsó. A háromnegyedét sikerült megmenteni és szerintem egész finom lett, de azért lehet legközelebb maradok a bolti főzeléknél, ha ilyen macerás. :D
Ha majd lesz esetleg kuktád, akkor se főzz benne soha sárgaborsót. valóban a keletkezett keményítőhab elzárhatja, és hatalmas robbanás lehet belőle.
gondolom, amikor főzted, is láttad, mekkora vastag hab keletkezik rajta.
még fedőt sem kell rátenni, ha nem akarjuk, hogy kifutva a hab beterítse a gáztűzhelyet.
Jómagam is folyamatosan szedem le róla a keletkezett habot.
Ha véletlenül olyat fogok ki, amelyik nem egyenletesen fő szét, botmixerrel rásegítek,és teljesen sima lesz.
Kikaptál egy szép öregkort megért sárgaborsót, hogy törne el a keze a forgalmazónak! Sajnos ez "benne van a pakliban."
Alapesetben háromnegyed óra alatt áztatás nélkül is megfő.
A kuktás tanács megszívlelendő, mert nagy bumm lesz!
"A kuktás tanács megszívlelendő, mert nagy bumm lesz!"
Való igaz. Anyám kb negyven éve vette az első kuktáját (akkor még aluminiumból készült) aztán az első sárgaborsó leves után újra kellett festeni a konyhát, a kuktát meg kidobhatta. Ezer szerencse, hogy senki sem tartózkodott a konyhában, mert alaposan leforrázta a környezetét.
Keményre főtt?
Egyébként nem tervezek kuktát beszerezni. Eléggé félek a használatától. :D
Köszönöm a válaszokat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!