Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem akar megfőni a...

Miért nem akar megfőni a sárgaborsó?

Figyelt kérdés
Már körülbelül délután 5 óta főzöm. Be is volt áztatva egy éjszakára. Mégis még mindig nagyon kemény. A múltkor is vagy fél napig főztem aztán inkább kiöntöttem, mert akkor még ennyire se puhult meg, mint most.
2013. ápr. 18. 21:46
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Mert valószínűleg a honfoglalás korából származik. Én is jártam így a boltival.
2013. ápr. 18. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
Ja, és ha nem akarod kiborítani, tegyél a levébe szódabikarbónát. Majd az segít.
2013. ápr. 18. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 A kérdező kommentje:
Köszi, kipróbálom.
2013. ápr. 18. 22:21
 4/19 anonim ***** válasza:
79%

Kuktában főzöd? Ott gyorsabban megpuhul.

Ne főzés közben sózd, mert akkor képes és visszakeményedik. Inkább a végén sózd.

2013. ápr. 18. 23:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 A kérdező kommentje:
A végén sóztam meg. Több, mint a fele szerencsére megpuhult. Átpasszíroztam és így egész jól sikerült.
2013. ápr. 19. 00:41
 6/19 lencsefőzelék ***** válasza:
Órákig főzöd a sárgaborsót, és még mindig nem puha? Én egy óránál tovább soha nem főztem még, és sose maradt nagyon kemény. Egy jó edény csodákra képes. De ha nem olyan puha, az se gond, azért van a fogam, hogy megrágjam. Egyébként meg botmixer, és lehet belőle leves vagy főzelék...
2013. ápr. 19. 01:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
Nem kell előtte egy napig áztatni, ahogy a babot is?
2013. ápr. 19. 02:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:

Én előző este (ugyanúgy mint a babot) beáztatom, ugyanúgy melegvízben. Amíg le nem fekszek, és arra-járok, cserélem rajta a vizet, ha meghűlt, kap helyette ismét meleget. Másnap reggelre gyönyörűen megdagad.


Amelyik nem, az fenn marad a víz színén, azokat a szemeket már eleve ki is hajítom belőle. A többi kb. jó félóra-óra alatt tökéletesen megfő, még úgy is, hogy rögtön belerakom a sót!!!!

2013. ápr. 19. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Kuktában nem annyira javasolt sárgaborsót főzni, mert felhabzik és eldugítja a szelepet, aztán házhoz jön a Boston Marathon.
2013. ápr. 19. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:

Kedves 6-os!

A sárgaborsót mindig levesnek főzöm, ami marad (mert úgy csinálom, hogy maradjon) az másnapra már főzelék, és tökéletes egy adag sült húshoz, fasírozotthoz, egyebekhez! :))))

2013. ápr. 19. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!