Az itt lévő háziasszonyok mindig 3 fogásos vagy 4 fogásos menüket csinálnak hétvégén akár mindkét nap különböző 3-3 fogást? Ez hihető? Vagy csak ezt szeretnétek csinálni, de csak leírjátok?
Én szoktam itt válaszolni, és van, hogy péntek-szombat-vasárnap 3x főzök.
Viszont nem 3 fogást. Általában van itthon torta/süti hétvégére, amit készítek, és egy főétel minden napra. Nem vagyunk nagyon levesesek, szóval az ritkán van.
Édesanyám viszont gyerekkoromban hétvégén volt, hogy mindennap megfőzte a leves + másodikat és volt mellé sütemény is. Szóval én nem tartom hihetetlennek.
Azért nem csak ilyen válaszok érkeznek, szoktam olvasgatni, elég sokan 2-3 napra főznek.
Egyébként meg igen, van, aki minden nap főz, 3 fogásos menüket. A családban is van ilyen. Azért általánosnak nem nevezném, mert sokaknak nincs erre ideje, de vannak, akiknek van, illetve erre szánják a szabadidejüket, mert a főzés kikapcsolja őket.
Gyerek koromban csak vasárnap volt a leves + főétel után valami süti is. Hétköznap csak a leves + második, és én is ezt a gyakorlatot követtem.
Amióta csak magamra főzök, és személy szerint nem vagyok leves-párti, azt csak ritkábban, viszont naponta eszek főételt + savanyúság, vagy befőtt, vagy helyette gyümölcs.
Süti fogyózás miatt 2-3 havonta, leves általában 2 hetente.
Egyébként én is sokszor csodálkozom, hogy nemcsak a sütiből van síma hétvégén is többféle, de esetenként még a főételből is (állítólag) 2-3 féle. Azt sem hiszem el, hogy mellette még van ideje a háziasszonynak az egyéb házimunkákat, vagy éppen a kisbabával való foglalatosságot elvégezni.
Nekem 3 pici gyerekem van, a legnagyobb 5 éves.
Minden nap kell főznöm, levest és főfogást is. Az édességet is igénylik.
Keresem a "kismamás" gyors recepteket és igyekszem hetente 2X 2 napra főzni, így a hétből már 4 nap ki van pipálva.
Aznap amikor a másnapos kaját esszük van időm sütit sütni.
Hétvégén, szombaton általában egytálétel van, vasárnap viszont mindig 3 fogásos a menü.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!