Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 2 felnőtt emberre mennyi...

2 felnőtt emberre mennyi disznóhúsból főztök pörköltet és hányszor esztek belőle?

Figyelt kérdés
nagy családból (6 fős család) kerűltem ki és hozzá vagyok szokva a nagy adagok főzéséhez.de most nem tudom hogy két felnőtt emberre mennyi sertéshúsból főzzek pörköltet hogy ne legyen se kevés se sok,hogy ki kelljen lökni mert ránk romlik.
2013. ápr. 15. 15:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Merő rosszindulatból. :-))
2013. ápr. 15. 16:46
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Most én azért is mindenkit felpontoztam, csak magamat nem tudom. :-DDDDDDDD
2013. ápr. 15. 16:47
 13/16 anonim ***** válasza:
68%

A 6 fős családban azt tanultam, hogy igazán jó pörköltet minimum 2,5 - 3,0 kg húsból lehet főzni, így ezt a szokást megtartottam akkor is, amikor már csak kevesebb főre, vagy éppen csak magamnak főzök.

Egyszerre főzöm meg a többet, majd adagokban lefagyasztva, időhiány esetén van mihez nyúlni. Persze lehet, hogy akkor már nem feltétlenül nokedli, vagy főtt krumpli körettel, hanem összefőzöd hordós káposztával = húsos káposzta, vagy pirított tarhonyával = húsos tarhonya, vagy gulyás-levesnek egy adagot, stb. stb.

Ha van fagyasztó hálás dolog, ha csak be kell nyúlni.

Egyébként 2 főre, egy evésre elég a fél kg, csak az a gond, hogy akkor sem fogsz tudni olyan keveset főzni, ami el is fogy. Minimum 1 kg húst végy, és úgy számolj, hogy 2 napra főztél.

Lepontozások:

szerintem csoportosan csinálják, sportot űznek belőle. Néztem már az összesített nagy toplistát, ahol mindenkinek a kezdetektől való pontjai vannak. Egy nevet találtam, ahol a mások értékelése jelentős mínuszban van (több mint 200 mínuszos pont), de van egy olyan érzésem, hogy az az illető már nincs itt közöttünk, csak a nevében "játszik" valaki.

Azt hiszem csinálni fogok egy statisztikát, hogy naponta hány kérdést értékelnek mínuszosan a különböző kategóriákban, mert szerintem az több lesz, mint ahányat egy ember képes kiosztani, ezért gondolom, hogy csoportosan végzik. Hogy saját örömükre, vagy a toplista alakulásának befolyásolására, kérdés. De hogy tönkre vágják ezt a topikot vele, az biztos. Majd a tulaj kapkodhatja a fejét, hogy hova tűntünk és miért nem működik az oldal?

2013. ápr. 15. 17:38
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

13-as vagyok!

Most én is kiosztottam mindenkinek a zöld-pacsit, talán valamennyit az is segít visszaállni az eredeti mederbe.

2013. ápr. 15. 17:50
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg étek függő!

Én kettőnknek 60-70dkg húsból főzök mindet.Pörit, rántott húst, fasírtot szóval tényleg mindenhez annyit veszek.

Pöriből 2 napra elegendő.

barátnőmék szintén ketten vannak ők 2 és fél kg húsból főznek és nekik az elég max 2 napra.

Az átálláshoz meg sok sikert kívánok.Anyósom mai napig nem tudott átállni.Ők amikor a páromék gyerekek voltak 8an éltek együtt. Ma már csak 3-an vannak és még mindig ugyan annyit főz mint akkor.

2013. ápr. 15. 19:20
 16/16 A kérdező kommentje:

na hát jobbnál jobb ötleteket kapok itt,nagyon rendesek vagytok :)

nyomtam mindenkinek a zöld kezet kivétel nélkűl!

hát elég bunkóság ez a csoportos szórakozásból való lepontozás,holott mivel én tettem fel a kérdést szerintem nekem kell értékelni hogy nekem mennyire volt hasznos a válasz.én ezért is nem pontozok más kérdése alatt,mert nem én kérdeztem!de már más kérdése alatt is megfigyeltem hogy a kérdezőtől kérdik hogy miért pontozta le a válaszolókat,holott a kedves kérdező mindenkinek zöld kezet nyomott!

na mindegy nem is idegesítem magam rajta,örülök hogy válaszoltatok nekem,mert nagy segítség volt :) köszi mindenkinek mégegyszer!

2013. ápr. 15. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!