Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Disznóhúsból húslevest? Hogyan?

Disznóhúsból húslevest? Hogyan?

Figyelt kérdés
Nem főztem még soha húslevest, inkább ettünk anyóséknál havi kétszer, de most betegek vagyunk mindketten, és egyszerre kívántuk meg :) Csak sertéslapockám van a fagyóban, abból? Hogyan kell egyáltalán?
2012. szept. 19. 08:51
 1/8 anonim ***** válasza:
[link] ez főzném meg, ez nagyon finom
2012. szept. 19. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
első vagyok,bocsi rosszat linkeltem,elnézést! :) [link]
2012. szept. 19. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Vegyél orját a hentesnél. jó kis orjaleves
2012. szept. 19. 09:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Most nem igazán szeretnék a henteshez rohangálni :) Maradnék az itthoni készletnél :) Köszi a tippet, ez nagyon szimpi leves :)
2012. szept. 19. 09:08
 5/8 anonim ***** válasza:

A habját szedd le folyamatosan mert a disznónak nagyon sok a habja.

Ha nagyon zavaros lenne, akkor szűrd át egy kis lyukú szűrőn és a legalját öntsd ki.

Én a tésztát külön főzöm hozzá, és a zöldségeket is egyben főzöm nem vágom el.

Kicsi lángon csináld!

2012. szept. 19. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
kicsi lángon, és sokáig főzd.
2012. szept. 19. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

"Retró" húsleves (akármilyen husiból):

A húst megmosod, hideg vízbe felteszed sóval, szemes borssal, 1-2 girizd fokhagymát, egy kisebb vöröshagymát (ezeknek a külső héját szedd le, az alsók maradnak rajta) tegyél bele. Amikor felforrt, vedd takarékra, hogy éppen csak pöcörögjön attól kezdve a leves. A habját szedd le. Ezek után már a megpucolt zöldséget belerakhatod: sárgarépa, gyökér, zeller, zöldpaprika, megmosott és csokorba kötött petrezselyem + zellerlevél.

Ha akarsz, és van, főzhetsz bele borsót is, vagy karfiolt, ha más nincs, jó bele a karaláb is (azt én úgy szelem fel, mint a szalmakrumplit). Közben figyelj, mert a fokhagyma-vöröshagyma ne főjjön szét, azt közben vedd ki, az íze már benne.


Amikor minden készre-főtt, puha, a húst, zöldséget szedd ki, a levest szűrd át másik edénybe. Szedj ki belőle 1-2 levesmerő kanállal és a tésztát abba főzd bele.


Bármilyen húslevest meg tudsz főzni ezzel a módszerrel, ez szerintem az általánosan elterjedt.

2012. szept. 19. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Pontosan ugyanúgy, mint csirkéből, de húslevesbe csont is kell, sőt, inkább csont, mint hús...
2012. szept. 19. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!