Disznóhúsból húslevest? Hogyan?
A habját szedd le folyamatosan mert a disznónak nagyon sok a habja.
Ha nagyon zavaros lenne, akkor szűrd át egy kis lyukú szűrőn és a legalját öntsd ki.
Én a tésztát külön főzöm hozzá, és a zöldségeket is egyben főzöm nem vágom el.
Kicsi lángon csináld!
"Retró" húsleves (akármilyen husiból):
A húst megmosod, hideg vízbe felteszed sóval, szemes borssal, 1-2 girizd fokhagymát, egy kisebb vöröshagymát (ezeknek a külső héját szedd le, az alsók maradnak rajta) tegyél bele. Amikor felforrt, vedd takarékra, hogy éppen csak pöcörögjön attól kezdve a leves. A habját szedd le. Ezek után már a megpucolt zöldséget belerakhatod: sárgarépa, gyökér, zeller, zöldpaprika, megmosott és csokorba kötött petrezselyem + zellerlevél.
Ha akarsz, és van, főzhetsz bele borsót is, vagy karfiolt, ha más nincs, jó bele a karaláb is (azt én úgy szelem fel, mint a szalmakrumplit). Közben figyelj, mert a fokhagyma-vöröshagyma ne főjjön szét, azt közben vedd ki, az íze már benne.
Amikor minden készre-főtt, puha, a húst, zöldséget szedd ki, a levest szűrd át másik edénybe. Szedj ki belőle 1-2 levesmerő kanállal és a tésztát abba főzd bele.
Bármilyen húslevest meg tudsz főzni ezzel a módszerrel, ez szerintem az általánosan elterjedt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!