Őzgerinc sütőben hogyan kell fasírtot sütni?

Ha ilyen sokan lesztek inkább bográcsozatok ha van rá lehetőség : 2kg darált húst én kevésnek tartom 20 embernek ,még akkor ha van leves előtte :
Bográcsba ezek nem drágák :
Chillis bab ,slambuc ,vegyes pöri , pacal

Nem tudom milyen alkalom : de ha nem különleges akkor ebböl a mennyiségü darált húsbol csinálj hamburger partyt ,és tortillát , vagy hideg tálat : Mennyi a pénz keret amit erre szántok ??
Nekem a 2kg fasirttal és a 20 emberrel az a bajom ,hogy ez kevés . sok ember kevés levest eszik és afő fogással akkar jól lakni .. nem bántásbol írom ,de nem szerencsés ha valaki még enne és már nem tudsz adni ..

Ne aggódj,elfogy 3 kgból is.:)
Csak halkan megjegyzem,hogy én nem mernék az őzgerinccel kísérletezni,inkább a sütőben sülő golyókat készíteném el,az egyik kedves válaszadó tanácsa alapján.Azzal bátrabb lennék.De ez én vagyok.:)

Én sem próbálkoznék az őzgerinccel. nem biztos, hogy szépen kijön, és nem is pirul meg rendesen. én ajánlanám az egybesült fasírtot, simán vagy stefániának, esetleg kolbásszal megtöltve, de már gombásan is csináltam.
Nagyon szépen lehet pihentetés után szeletelni, egyszerre a gáztepsiben 4 rudat is megsüthetsz.
még egy módon szoktam szép, mutatós farírtot készíteni. fasírthúst egy-egy tojás köré burkolom, hogy egy szép nagy kerek labda legyen belőle. vizes kézzel szépen lehet simítani. prézlibe forgatom, és bő zsírban serpenyőben sütöm ki őket finoman forgatva, hogy egyenletesen, lassan süljön. pihenő után 4 vagy 6 cikkre vágva nagyon mutatósan lehet tálalni.Én is azt mondom, hogy előző este gyúrd be a fasírthúst, így sokkal ízletesebb.
és kell az 3 kiló, hogy biztosan elég legyen.ha esetleg maradna, lefagyasztva elteheted később egy főzelékkel jól jön majd.
Köszi mindenkinek! Előző este begyúrom és hagyom az őzgerinc formát a fenébe. Lesz olyan, amilyen szokott, kézzel készített.
Még valami! Ha lefagyasztom, akkor nem fog megromlani benne a főtt-tojás?

Nem, semmi baja nem lesz, de kiengedve, felmelegítve azért rögtön el kell fogyasztani.
Sok sikert és kellemes ünneplést :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!