Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Őzgerinc sütőben hogyan kell...

Őzgerinc sütőben hogyan kell fasírtot sütni?

Figyelt kérdés
Vajazni és zsemlemorzsázni ki kell? Mikor megsült, kiborítom és még a tetejét is meg kell pirítani?
2013. ápr. 11. 13:26
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Ha ilyen sokan lesztek inkább bográcsozatok ha van rá lehetőség : 2kg darált húst én kevésnek tartom 20 embernek ,még akkor ha van leves előtte :

Bográcsba ezek nem drágák :

Chillis bab ,slambuc ,vegyes pöri , pacal

2013. ápr. 11. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 A kérdező kommentje:
Jó lenne bográcsozni, de sajnos nincs hol, egyenlőre. Úgyhogy marad a benti sütés-főzés.
2013. ápr. 11. 14:15
 13/21 anonim ***** válasza:

Nem tudom milyen alkalom : de ha nem különleges akkor ebböl a mennyiségü darált húsbol csinálj hamburger partyt ,és tortillát , vagy hideg tálat : Mennyi a pénz keret amit erre szántok ??

Nekem a 2kg fasirttal és a 20 emberrel az a bajom ,hogy ez kevés . sok ember kevés levest eszik és afő fogással akkar jól lakni .. nem bántásbol írom ,de nem szerencsés ha valaki még enne és már nem tudsz adni ..

2013. ápr. 11. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 A kérdező kommentje:
Anyósom 70. születésnapját ünnepeljük, úgyhogy valami tradicionálisabb kellene. Szóval kevés a 2 kg szerintetek? Akkor 3 kg-ból csinálom. Csak a végén nehogy még jövő hét végén is fasírtot kelljen ennem! :-)
2013. ápr. 11. 14:43
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj,elfogy 3 kgból is.:)

Csak halkan megjegyzem,hogy én nem mernék az őzgerinccel kísérletezni,inkább a sütőben sülő golyókat készíteném el,az egyik kedves válaszadó tanácsa alapján.Azzal bátrabb lennék.De ez én vagyok.:)

2013. ápr. 11. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 anonim ***** válasza:

Én sem próbálkoznék az őzgerinccel. nem biztos, hogy szépen kijön, és nem is pirul meg rendesen. én ajánlanám az egybesült fasírtot, simán vagy stefániának, esetleg kolbásszal megtöltve, de már gombásan is csináltam.

Nagyon szépen lehet pihentetés után szeletelni, egyszerre a gáztepsiben 4 rudat is megsüthetsz.

még egy módon szoktam szép, mutatós farírtot készíteni. fasírthúst egy-egy tojás köré burkolom, hogy egy szép nagy kerek labda legyen belőle. vizes kézzel szépen lehet simítani. prézlibe forgatom, és bő zsírban serpenyőben sütöm ki őket finoman forgatva, hogy egyenletesen, lassan süljön. pihenő után 4 vagy 6 cikkre vágva nagyon mutatósan lehet tálalni.Én is azt mondom, hogy előző este gyúrd be a fasírthúst, így sokkal ízletesebb.

és kell az 3 kiló, hogy biztosan elég legyen.ha esetleg maradna, lefagyasztva elteheted később egy főzelékkel jól jön majd.

2013. ápr. 11. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/21 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek! Előző este begyúrom és hagyom az őzgerinc formát a fenébe. Lesz olyan, amilyen szokott, kézzel készített.

Még valami! Ha lefagyasztom, akkor nem fog megromlani benne a főtt-tojás?

2013. ápr. 12. 10:18
 18/21 anonim ***** válasza:

Nem, semmi baja nem lesz, de kiengedve, felmelegítve azért rögtön el kell fogyasztani.

Sok sikert és kellemes ünneplést :)

2013. ápr. 12. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Mennek a zöld kezek! :-D
2013. ápr. 12. 14:12
 20/21 A kérdező kommentje:
Ha még olvastok!? Megvolt a buli, a fasírt még sohasem sikerült ilyen finomra. :-) Nem próbáltam az őzgerinc sütőt, csak hagyományosan csináltam, 2,5 kg húsból. Hát maradt 5 szelet fasírt, úgyhogy nem kell egész héten ezt ennünk. :-) Köszi mindenkinek a tanácsokat!
2013. ápr. 13. 16:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!