Hogy kell darálthúsból szép piros fasírtot sütni, kezdő vagyok?
Mire gondolsz, egész egybesültre, vagy fasírtgombócokra.
a darálthúsba van aki tesz pirospaprikát is, amikor befűszerezi.ha pogácsékat sütsz belőle, forgasd prézlibe, és bő zsiradékban süsd, gyakran forgava két vila segítségével. ha megszúrva nem jön belőüle húslé, akkor már jó, és addigra más szép piros a külseje is.
az egybesült vagy a stefánia ( keménytojással töltött ) az
annyiban más, hogy én azt nem prézlizem, hanem amikor kész rudakat a zsírozott tepsibe teszem, vizes kézzel alaposan átsimítom, és így szép piroskás kéreg lesz rajta.
ahogy én csinálom:
fél kg d.hús.
2-3 szelet kenyér
2-3 gerezd fokhagyma
1 tojás ( v kettő látod h áll össze)
piros paprika,
só
bors
pici delikát
össze gyúrom gombócokat csinálok belőle,majd megforgatom zsömle morzsában és megsütöm.
az olajat felforrosítom,bele teszem a fasírtot,és középlángon sütöm:)
isteni finom,piros ,ropogós.
Fél kiló darálthúshoz szoktam 2 zsömlét, vagy annak megfelelő kenyérbelet összetépni, egy pici tejjel/vízzel meglocsolni, hogy morzsalékos legyen, de ne lutykos.
a daráthúsba először reszelek 2-3 gerezd fokhagymát, majd azutan reszelem a közepes fej vöröshagymát.
ezeket összegyúrom , 1 tojást is teszek hozzá, majd kezdem fűszerezni. só, bors, őrölt kömény, kis majoranna, pirospaprka.
jól átgyúrom kézzel megint, és én nyersen is megkóstolom.
ha kellő fűszeresnek találom hagyom egy kicsit érlelődni, pihenni. (van hogy már előző este begúrom, úgy még ízletesebb )
az állagának olyannak kell lenni, hogy könnyen formálható kis gombócokat tudjuknk szakítani belőle. ezeket a tenyerem között böngyörgetem, majd prézlibe forgatom. egy kissé ellapítom, és úgy sütöm ki forró zsírba.
először mindkét oldalán összekapatom a prézli, majd lasbb tűznél többször is forgatva sütöm készre.
néha nem árt alá is nyúlni egy lapáttal, hogy ne ragadjon le.
5. MIÉRT KELL MINDENBE DELIKÁT ???
ne haragudj de nem értem az olyanokat akik mindenbe tesznek egy "pici,, delikátot az csupa csupa ízfokozó régen én is úgy csináltam mindent szinte de amióta szakácsnak tanulok nem teszek bele mert rájöttem hogy nem kell mert csak műanyag ízfokozó főleg a fasírtba miért kell semmi ilyet nem kell bele rakni
én úgy tanultam a fasírtot hogy
-darált hús
-tojás
-vízbe beáztatott a zsemle/ék majd kinyomkodom
-őrölt bors
-só
-jó minőségű őrölt paprika
(ha túl hígnak érzed tehetsz bele zsemlemorzsát is)
és ezt bő napraforgó olajban megsütöm
(nem elfelejtettem leírni hanem direkt hagytam ki a zsemlemorzsába való forgatást mert nem kell)
Kedves szakácstanuló!
A fokhagyma is tilos a fasírtba?))
Amúgy az ételízesítő mellőzésével egyetértek, de aki szereti, ám használja.
És szerintem a háziasszonyok többsége szerint a prézlibe forgatás sem ördögtől való.
A "kell és nem kell" szót jobb ha kihagyjuk a hozzászóllásainkból, mert ugyanúgy érvényes, mint a "soha se, mond, hogy soha ".
Ahány konyha, annyi ízlés, még szűkebb családi körben is,
Igaz az a római mondás, miszerint az ízlés nem vitatéma.
Olvassuk el figyelmesen egymás receptjeit/szokásait, és vonjuk le belőle a számunkra hasznos/vagy kevésbé hasznos tanulságokat,és próbáljunk heves reakciók nélkül reagálni a feltett kérdésekre.
A magam részéről sokat tanultam - korom ellenére - az oldalon megjelent hasznos válaszokból, mondhatatom sokkal többet, mint a híres receptes oldalaktól.
Csak remélem, hogy mások is így gondolják, és az oldalt nem keverik össze a versenyszférával.
Minden jó ötletre, receptre "vevő" vagyok és a saját tapasztalataimat is szívesen osztom meg másokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!