Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Őzgerinc sütőben hogyan kell...

Őzgerinc sütőben hogyan kell fasírtot sütni?

Figyelt kérdés
Vajazni és zsemlemorzsázni ki kell? Mikor megsült, kiborítom és még a tetejét is meg kell pirítani?
2013. ápr. 11. 13:26
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Én így szoktam, ahogyan írod.
2013. ápr. 11. 13:27
 2/21 A kérdező kommentje:
De nem ragad bele? Először csinálnám és fontos hogy jól sikerüljön, mert vendégség lesz nálunk!
2013. ápr. 11. 13:31
 3/21 anonim ***** válasza:
52%
Vajzd ki a formát : majd tegyél bele sütőpapirt ,igy biztos ,hogy nem ragad bele ,és szépen kitodod forditani ..
2013. ápr. 11. 13:33
 4/21 A kérdező kommentje:
Köszi! Sütőpapírra nem is gondoltam! De akkor látszódni fog az őzgerinc forma, ha sütőpapírozok?
2013. ápr. 11. 13:37
 5/21 anonim ***** válasza:

Ha jól belenyomkodod akkor igen.

De ha jó fajta szilikonos, vagy teflon bevonatú az őzgerinc és nincs rajta sérülés, akkor a vajazással is ki fog jönni, és szépen látszódik a bordázat.

De egyébként nekem mindig azt mondták, hogy új receptet, új technikát mindig ki kell próbálni, sosem szabad új technikát élesben kipróbálni.

2013. ápr. 11. 13:46
 6/21 anonim ***** válasza:
Persze jó formája lesz : Abban segít a sűtő papir ,hogy a fasirt masszád nen fog-tudni oda égni a az őzgerinc oldalához :Ja és a mosógatást is megkönnyiti.. De szépen belesimitod a masszát és felveszi a formát ,igy biztos ,hogy szépen egyben kitudod majd boritani : Ha kihült csak akkor boritsd ki : Igy szépen fogod tudni szeletelni : Ha melegen akarod tálalni akkor vagy a sütöben vagy amikróban át tudod melegeteni : Amikor beteszed a sütöbe amig nem sült át addig alufoliával takard le igy nem fordulhat elő ,hogy megég a hús tetején . Ha át sült akkor vedd le foliát és pár pecig amig nem pirul meg a teteje ,hagy asütőben : Ha van alsó felső sütés a tüzhelyeden akkor ezt állitsd be és tuti ,hogy egyenletesen sül meg . Ja ha előző nap megcsinálod a masszát jól összeérnek az ízek :
2013. ápr. 11. 13:48
 7/21 anonim ***** válasza:
Mármint úgy gondoltam ,hogy hagy a fasirt masszát 1éjszakát a hütőben : igy jól összeérnek az ízek : Szoba hőmérsékletü legyen amikor a sütőbe rakod..
2013. ápr. 11. 13:51
 8/21 A kérdező kommentje:
Igen, tudom hogy élesben nem szabad ilyenekkel kísérletezni, de kb. 20-an jönnek hozzánk és ez tűnt a legolcsóbb és legkiadósabb húsételnek.
2013. ápr. 11. 13:58
 9/21 A kérdező kommentje:
Szerintetek 2 őzgerinc formányi elég lesz ennyi embernek? Kb. 2 kiló darált húsból. Krumplipüré és rizs lesz mellé, savanyúsággal. Meg húsleves előtte.
2013. ápr. 11. 14:00
 10/21 anonim ***** válasza:

Ha félsz az őzgerinctől igy élesben . akkor csinálj apró fasirt golyókat : Ha apró akkor többnek látszik . Sütőben is megsütheted : Ha sütőben sütöd akkor 2 modszer van és nem lesz száraz a fasirt .

1 a fasirt golyókat olajban megfürdeted ,csak mártsd bele ,és rakd sütőpapira : valamilyen tálkába tegyél olajat és ebbe forgasd meg a fasirt golyót aztán mehet a sütőbe ,ha gondolod akkor még fél időben megkenheted 1 szer .

2 a fasirt golyó tetjére kevés fagyos zsirt teszel ,és igy rakod a sűtőpapira ..

2013. ápr. 11. 14:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!