Őzgerinc sütőben hogyan kell fasírtot sütni?
Én így szoktam, ahogyan írod.
2013. ápr. 11. 13:27
2/21 A kérdező kommentje:
De nem ragad bele? Először csinálnám és fontos hogy jól sikerüljön, mert vendégség lesz nálunk!
Vajzd ki a formát : majd tegyél bele sütőpapirt ,igy biztos ,hogy nem ragad bele ,és szépen kitodod forditani ..
2013. ápr. 11. 13:33
4/21 A kérdező kommentje:
Köszi! Sütőpapírra nem is gondoltam! De akkor látszódni fog az őzgerinc forma, ha sütőpapírozok?
Ha jól belenyomkodod akkor igen.
De ha jó fajta szilikonos, vagy teflon bevonatú az őzgerinc és nincs rajta sérülés, akkor a vajazással is ki fog jönni, és szépen látszódik a bordázat.
De egyébként nekem mindig azt mondták, hogy új receptet, új technikát mindig ki kell próbálni, sosem szabad új technikát élesben kipróbálni.
2013. ápr. 11. 13:46
Persze jó formája lesz : Abban segít a sűtő papir ,hogy a fasirt masszád nen fog-tudni oda égni a az őzgerinc oldalához :Ja és a mosógatást is megkönnyiti.. De szépen belesimitod a masszát és felveszi a formát ,igy biztos ,hogy szépen egyben kitudod majd boritani : Ha kihült csak akkor boritsd ki : Igy szépen fogod tudni szeletelni : Ha melegen akarod tálalni akkor vagy a sütöben vagy amikróban át tudod melegeteni : Amikor beteszed a sütöbe amig nem sült át addig alufoliával takard le igy nem fordulhat elő ,hogy megég a hús tetején . Ha át sült akkor vedd le foliát és pár pecig amig nem pirul meg a teteje ,hagy asütőben : Ha van alsó felső sütés a tüzhelyeden akkor ezt állitsd be és tuti ,hogy egyenletesen sül meg . Ja ha előző nap megcsinálod a masszát jól összeérnek az ízek :
2013. ápr. 11. 13:48
Mármint úgy gondoltam ,hogy hagy a fasirt masszát 1éjszakát a hütőben : igy jól összeérnek az ízek : Szoba hőmérsékletü legyen amikor a sütőbe rakod..
2013. ápr. 11. 13:51
8/21 A kérdező kommentje:
Igen, tudom hogy élesben nem szabad ilyenekkel kísérletezni, de kb. 20-an jönnek hozzánk és ez tűnt a legolcsóbb és legkiadósabb húsételnek.
9/21 A kérdező kommentje:
Szerintetek 2 őzgerinc formányi elég lesz ennyi embernek? Kb. 2 kiló darált húsból. Krumplipüré és rizs lesz mellé, savanyúsággal. Meg húsleves előtte.
Ha félsz az őzgerinctől igy élesben . akkor csinálj apró fasirt golyókat : Ha apró akkor többnek látszik . Sütőben is megsütheted : Ha sütőben sütöd akkor 2 modszer van és nem lesz száraz a fasirt .
1 a fasirt golyókat olajban megfürdeted ,csak mártsd bele ,és rakd sütőpapira : valamilyen tálkába tegyél olajat és ebbe forgasd meg a fasirt golyót aztán mehet a sütőbe ,ha gondolod akkor még fél időben megkenheted 1 szer .
2 a fasirt golyó tetjére kevés fagyos zsirt teszel ,és igy rakod a sűtőpapira ..
2013. ápr. 11. 14:04
Kapcsolódó kérdések: