Kezdő vagyok a sütésben, de jól gondolom? (lent)
Ha a tésztába nem rakunk tojást, akkor is kell bele mindenképp vaj.
Ha vajat nem rakunk bele, akkor olaj.
hm? ez így helyes elgondolás? ezeket logikáztam ki a sok-sok recikből :D
találtam egy receptet(ilyen keksz-szerűség, de puhának látszik), amibe sem tojás, sem vaj nincs.
NEm feltétlen, nem minden tésztába kell vaj/olaj vagy tojás.
A zsiradék nem helyettesiti a tojást.
De ha belinkeled a receptet, akkor meg tudjuk nézni, hogy lehet-e jó, illetve valaki van-e itt, aki már megsütötte és tud róla véleményt mondani.
Nem tojás helyett, hanem mellé az olaj :D
találtam egy másik receptet, ebben sem vaj, sem tojás, de még olaj sincs.
Tényleg? :O
Más hasonló gyümölcs is jó erre a célra?
Tudsz még ilyen praktikákat? :D (mint ez a "tojás helyett jó a banán is) :D Nagyon sokat segítenél, ha hasonló kis trükköket megosztanál velem, érdekelni kezdett a gasztronómia, de nagyon kezdő vagyok, annyira örülök, hogy valaki segít!
...köszönöm a segítséget, ment a zöld kéz :)
Szivesen segitek.
Süteményekbe a vaj egy részét helyettesitheted ugyanolyan súlyú naturjoghurttal (vagy ha izben passzol, akár gyümölcsössel is), söt almapürével is. De az összes vajat nem lehet kihagyni.
Sok süteménybe - kevert tésztákban - a vaj helyett lehet olajat is használni, linzerféléknél nem.
Tojást krémtúróval is ki lehet váltani.
Ennyi jutott hirtelen eszembe, de ha utána keresgélsz, a neten is sok tippet lehet találni.
Ha konkrét kérdésed lenne, akár fözésnél, akár sütésnél, szivesen segitek, akár privátban is. (Úgy könnyebben megtalálom a kérdésedet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!