Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kezdő vagyok a sütésben, de...

Kezdő vagyok a sütésben, de jól gondolom? (lent)

Figyelt kérdés

Ha a tésztába nem rakunk tojást, akkor is kell bele mindenképp vaj.

Ha vajat nem rakunk bele, akkor olaj.

hm? ez így helyes elgondolás? ezeket logikáztam ki a sok-sok recikből :D

találtam egy receptet(ilyen keksz-szerűség, de puhának látszik), amibe sem tojás, sem vaj nincs.



#sütés #muffin #piskóta stb
2013. ápr. 10. 16:34
 1/7 anonim ***** válasza:
És tej?
2013. ápr. 10. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

NEm feltétlen, nem minden tésztába kell vaj/olaj vagy tojás.


A zsiradék nem helyettesiti a tojást.


De ha belinkeled a receptet, akkor meg tudjuk nézni, hogy lehet-e jó, illetve valaki van-e itt, aki már megsütötte és tud róla véleményt mondani.

2013. ápr. 10. 16:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Tejet én csak akkor szoktam beletenni, ha túl száraz maradna a tészta(pl túl ha túl kicsi tojást használnék). :O
2013. ápr. 10. 16:45
 4/7 A kérdező kommentje:

Nem tojás helyett, hanem mellé az olaj :D


[link]


találtam egy másik receptet, ebben sem vaj, sem tojás, de még olaj sincs.

2013. ápr. 10. 16:48
 5/7 anonim ***** válasza:
Ez müködik, ugyanis a banánnal jól lehet a tojást helyettesiteni, tényleg nem kell bele sem tojás, sem vaj/olaj.
2013. ápr. 10. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Tényleg? :O

Más hasonló gyümölcs is jó erre a célra?

Tudsz még ilyen praktikákat? :D (mint ez a "tojás helyett jó a banán is) :D Nagyon sokat segítenél, ha hasonló kis trükköket megosztanál velem, érdekelni kezdett a gasztronómia, de nagyon kezdő vagyok, annyira örülök, hogy valaki segít!

...köszönöm a segítséget, ment a zöld kéz :)

2013. ápr. 10. 17:22
 7/7 anonim ***** válasza:

Szivesen segitek.


Süteményekbe a vaj egy részét helyettesitheted ugyanolyan súlyú naturjoghurttal (vagy ha izben passzol, akár gyümölcsössel is), söt almapürével is. De az összes vajat nem lehet kihagyni.

Sok süteménybe - kevert tésztákban - a vaj helyett lehet olajat is használni, linzerféléknél nem.

Tojást krémtúróval is ki lehet váltani.


Ennyi jutott hirtelen eszembe, de ha utána keresgélsz, a neten is sok tippet lehet találni.


Ha konkrét kérdésed lenne, akár fözésnél, akár sütésnél, szivesen segitek, akár privátban is. (Úgy könnyebben megtalálom a kérdésedet)

2013. ápr. 10. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!