Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kenyeret akarunk sütni. A...

Kenyeret akarunk sütni. A kovász már kész, napok óta érik. A recept is megvan, csak a sütésben kéne segitség. Segitesz?

Figyelt kérdés
Gázom van, hányason süssem, mennyi ideig. Rengeteg kenyér recept van a net-en, de mind más. Kéne egy bombabiztos tipp.
2012. dec. 9. 18:14
 1/6 anonim ***** válasza:
Annyi tippem van, hogy rakjál a gázsütő aljára samottéglákat, amennyi elfér, én így csináltam és azóta sütök jó kenyereket..
2012. dec. 9. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. És hány fokon sütöd? Ill. gázon hányas fokozaton?
2012. dec. 9. 18:54
 3/6 anonim ***** válasza:

180 C-fokon sütöm, közel egy órát.

Ez nálam 5-ös fokozat.

2012. dec. 9. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Hát kész lett. Olyan lett, mint egy kis kemény frizbi. Nem lett jó. Azt a tanácsot kaptuk, hogy vegyünk kenyérsütőt, és csak a dagasztó programot használjuk. Hát nem tudom.....
2012. dec. 11. 18:14
 5/6 anonim ***** válasza:
Megkelt rendesen az a tészta?
2012. dec. 11. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Én Limara pékségéről sütöm a kenyeret, és még soha nem lett olyan, mint egy kis kemény frizbi :D, viszont eleinte nekem is "sűrűbb" kenyerem lett.


Leírom az én praktikáim, hátha neked is bejönnek:


Először is, miért kell napokig érlelni a kovászt? Megcsinálod 12-14 óra alatt túlkel, újra átgyúrod, majd mehet a kenyérbe.

Nagyon meg kell keleszteni a kenyeret, ha kézzel dagasztasz. Én kb. 1,5 órát kelesztem a tésztát, aztán beleteszem jénaiba, és addig kelesztem, amíg szépen kitölti a formát, azaz jó duplájára kel. Ez is kb. 1 óra. A gázra teszem a jénait, és kb, fél óra kelés múlva bekapcsolom a sütőt. (Ebben nem tudok neked segíteni, mert elektromos sütőm van.)Mire megkel a tészta, jó meleg a sütő.


A kenyérsütőgép egyébként tényleg megkönnyíti a dagasztást, nemcsak a kenyérét, hanem úgy általában is. Én fánktól kezdve a pizza tésztáig mindent ebben dagasztok, sok mindent kelesztek. Reggelire zsemléket, kifliket csinálok, a baquette-met rendelték most karácsonyra a tesók.


Még egy dolog: ne add fel, próbálkozz, mert tényleg nagyon finom kenyereket lehet sütni. Én jártam már úgy, hogy a fél kilós kenyeret a férjem és a fiam langyosan megette!

2012. dec. 12. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!