Kenyeret akarunk sütni. A kovász már kész, napok óta érik. A recept is megvan, csak a sütésben kéne segitség. Segitesz?
180 C-fokon sütöm, közel egy órát.
Ez nálam 5-ös fokozat.
Én Limara pékségéről sütöm a kenyeret, és még soha nem lett olyan, mint egy kis kemény frizbi :D, viszont eleinte nekem is "sűrűbb" kenyerem lett.
Leírom az én praktikáim, hátha neked is bejönnek:
Először is, miért kell napokig érlelni a kovászt? Megcsinálod 12-14 óra alatt túlkel, újra átgyúrod, majd mehet a kenyérbe.
Nagyon meg kell keleszteni a kenyeret, ha kézzel dagasztasz. Én kb. 1,5 órát kelesztem a tésztát, aztán beleteszem jénaiba, és addig kelesztem, amíg szépen kitölti a formát, azaz jó duplájára kel. Ez is kb. 1 óra. A gázra teszem a jénait, és kb, fél óra kelés múlva bekapcsolom a sütőt. (Ebben nem tudok neked segíteni, mert elektromos sütőm van.)Mire megkel a tészta, jó meleg a sütő.
A kenyérsütőgép egyébként tényleg megkönnyíti a dagasztást, nemcsak a kenyérét, hanem úgy általában is. Én fánktól kezdve a pizza tésztáig mindent ebben dagasztok, sok mindent kelesztek. Reggelire zsemléket, kifliket csinálok, a baquette-met rendelték most karácsonyra a tesók.
Még egy dolog: ne add fel, próbálkozz, mert tényleg nagyon finom kenyereket lehet sütni. Én jártam már úgy, hogy a fél kilós kenyeret a férjem és a fiam langyosan megette!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!