Legjobb, legcsokisabb, csokis muffin recept?!
hozzávalók 8 főre
80 g magas kakótartalmú (legalább 60%) étcsokoládé
100 g vaj (NEM margarin!)
300 g liszt
220 g kristálycukor
2 tojás
1 púpozott tk szódabikarbóna
2 dl kefír (vagy natúr joghurt)
csipetnyi só
1 ek vaníliakivonat (vagy aroma)
15 dkg fehércsokládé, apróra vágva
15 dkg tejcsokoládé, apróra vágva
elkészítés
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A vajat kis lángon óvatosan felolvasztjuk, majd beletördeljük az étcsokládét és azt is felolvasztjuk.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük gépi mixerrel, majd hozzáadjuk a csipet sót, a kefírt (vagy joghurtot) és a vaníliakivonatot.
A fehércsokoládét és a tejcsokoládét apró darabokra vágjuk, félretesszük.
Ezután a fenti tojásos-cukros keverékhez hozzáöntjük a már kissé kihűlt olvasztott vajas csokoládét és jól eldolgozzuk, majd adagonként hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet.
A legvégén óvatosan belekeverjük a fehér- és tejcsokoládé darabokat is, majd a muffinpapírral bélelt formákba kanalazzuk (teli, nem 3/4-ig!).
20 percig sütjük.
célszerű légkeveréses fokozaton sütni sztem.:) ha beválik,nyomj egy zöldet,köszi.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!