Óriásplakáton kolbászt úgy reklámoznak, hogy "Mangal Ilona". Jól gondolom, hogy ez nem mangalica?
Rákerestem a neten, és van olyan cég, hogy "Mangal Ilona Kft.", és nem csak és kizárólag mangalica termékeik vannak: [link]
Nem írták ki, hogy mangalica, de a megnevezés azt sugallja, főleg annak, aki nem jár utána.
Ez most elég átverés szagú így, nem?
Hogy most ez jogos, vagy jogtalan névbitorlás, vagy csak egy csavaros elme szüleménye?
Mangal Ica = Mangal Ilona, hogy ez most a bejegyzett KFT terméke, vagy valaki csak azt akarja sugallani.
Gondolom, ha nem a KFT terméke, akkor majd utánajár jogi úton ennek a dolognak.
Auchan óriásplakáton van kitéve, ma láttam több helyen. Egy fotót is jó lenne megörökíteni róla, vicces. :-)
A Kft. névválasztása mondjuk élelmes, de ügyelniük kellene rá, hogy ne lehessen félrevezető.
Az óriásplakáton amúgy lehet, hogy az Auchan akar trükközni, nem is a cég.
Az lenne a minimum, hogy kiírnák azt is, hogy ez a Kft. neve. Mert nem az van kiírva, hogy "Mangal Ilona Kft.", hanem csak annyi, hogy "Mangal Ilona"!
De basszus, szerintem egyértelmű, hogy ez márkanév, ami a cég profiljára utal. A Mangal Ilona egyértelművé teszi, hogy sertés, azon belül is elsősorban mangalicából készült termékeket állítanak elő, de ez a márkanév még nem zárja ki, hogy más sertésből készült termékük ne lehessen. Nem kizárólag a mangalicára utal, hanem általában a sertésre is, mivel a mangalica az. Nem megtévesztő, csak akkor, ha valaki képtelen elolvasni egy címkét, hogy megtudja, pontosan mit is tartalmaz az adott termék. Ha nem gyártanának elsősorban mangalicából készült terméket, akkor megtévesztő lenne.
De az igazán megtévesztő az, amikor adott egy tonhal ízű májkrém, megnéztem hátul az összetevőket, és 0% halat tartalmazott.
Hát nem éppen! Igen is meg nem is.
Van mangalica termékük. Ott poénos, valóban, hogy "Mangal Ilona".
De van nem mangalica termékük is. Ott meg becsapós a "Mangal Ilona" megnevezés, finoman szólva!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!