Van egy mangalica sonkám, pataki tálban hogyan készítsem el?
hmm az finom:D
hát bele egészbe a sonkát,és mellé zöldségeket rakni( krumpli,paradicsom,paprika,hagyma ilyesmi) rá fűszerek(de nem sok mert a sonka az sós) én megcsináltam,és ISTENI LETT!
de köröbelül 2-3 óráig kell sütni,amíg puha nem lesz:)
Köszi.
A krumplit egészben tetted bele?
Félek , hogy túl sok levet fog engedni a sonka.
Milyen fűszereket tettél rá?
nyers, vagy füstölt és mekkora? 10 kilós mangalica sonkák is vannak. talán egy darab sonkád van:))
egy egész sonkához kemence kellene, és egy jókora tepsi, nem Pataki tál.
Egy egész füstölt 7kg-os sonkám van.
Természetesen nem az egészet akarom megcsinálni, hanem egy darabját:)
Akkor szerintem is előbb főzd meg hagyományosan, majd utána tedd a tálba, ahogy írták.
bár muszáj megjegyeznem, hogy Pékné módra Patakiban soha nem lesz olyan, mint sima tepsiben.nem is beszélve arról, hogy ahhoz omlós csülök szükségeltetik nem száraz sonka. a cserépedényben igaz, hogy minden finomra párolódik, de nem sül.
remélem azért Neked valami finom kisül belőle:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!