1kg mangalica májból milyen gyors és egyszerű kaját tudnék összedobni ebédre?
Felszeleteled vékonyra a májat.
Megpucolsz 3-4 jó nagy fej vöröshagymát,megpirítod,papírtörlőre szeded,kicsit sózd meg.Egy lábasba tegyél olajat,kb egy cm-esen mintha cigányt sütnél,és forrósítsd fel.
A máj szeletek egyik felét lisztbe mártod,és beleteszed a forró olajba.Pár percig sütöd,átfordítod,és készre sütöd.
Amikor kisütötted a máj szeleteket,rakd ki őket jénaira,egyesével ízesízsd.Tegyél rá kevés vegetát sóval össze keverve,kend meg vékonyan mustárral,fokhagymával,szórj rá kevés őrölt borsot,a tetejére a sült hagyma karikák jönnek,és végül vékonyan hintsd meg őrölt piros paprikával.
Krumpli pürével savanyúval Isteni finom.
Jó étvágyat.
Ha szeretitek a májat egy nálunk sokat használt helyi recept.Kicsit időigényes,de nagyon finom étel.
Savanyúmáj:
Készíts lapockából vagy tarjából pörköltet.Zsírral,mert csak annak lesz jó szaftja ( az olaj rákkeltő )
Közbe(legalább fél kiló ) vöröshagymát szeletelj fel karikára,és ecetes-sós-cukros vízben főzd meg puhára
Krumpli vágj fel hasábokra és főzd meg sóban-vízben
Amíg ezek főnek,a májat vágd fel laskára és azt is abáld meg.
Ha mind elkészült,egy tűzálló tálba tedd bele a leszűrt krumplit,tedd rá a rövid lével együtt a pörköltet,tetejére a leszűrt májat,majd a hagymát a levével együtt és az egészet forrald jól össze,mielőtt tálalod.,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!