Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Anyukák! Milyen egyszerűbb...

Anyukák! Milyen egyszerűbb ételeket tudnék magamtól itthon összedobni?

Figyelt kérdés

Tojásrántotta palacsinta ne legyen,mert az uncsi már..

Olyat szeretnék,ami praktikus,egyszerű,és nem kell boltba rohangálni vele:D


16/F


2010. dec. 26. 20:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Tejberizs, bundáskenyér, melegszendvics, pizza (fagyasztott tésztából)virsi sütve főzve mellé krumpli,
2010. dec. 26. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Paprikás krumpli, lencse / zöldbabfőzelék, lecsó, tészta (túróval, sajttal-tejföllel, dióval, mákkal).

Ami még nálam nagy kedvenc most és könnyű:

Csirkemellet kis csíkokra vágni, gyrosos fűszerrel megszórni, pici olajjal meglocsolni.Ezt hagyjuk állni egy ideig (1-2óráig).Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd beleöntjük a csirkemellet (az olajat is) és megsütjük.

Krumplit főzünk, majd a kész csirkemellet kivesszük egy tálra és az olajon átforgatjuk a krumplit.

Nagyon finom:)


Kicsit időigényesebb, de nem nehéz a rakott krumpli, pörkölt sem.

15/L

2010. dec. 26. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi!!!
2010. dec. 26. 20:36
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerűbb levesek, pl. vegyes zöldséget főzöl puhára egy kis vízben, és hozzáadsz egy zacskóslevest.


Krumplit cikkekre vágsz, egy tepsit kikensz olajjal, hogy ne ragadjon bele, megszórod sóval vagy bármilyen fűszerkeverékkel és forró sütőben megsütöd, ahogy szereted. Mi speciel akkor tekintjük "késznek", ha már kicsit pirosra sült a teteje.


Főzelékek, ha habarást vagy rántást tudsz készíteni, nyert ügyed van.

Tócsni, vagy lapcsánka más néven, nem tudom, hogy ismered.

Krumpli lángos

Tojásos nokedli

Tojáspörkölt tarhonyával


Persze nem tudom, neked mi számít egyszerűbb ételnek, mit tudsz elkészíteni, de ezek jók szerintem kezdésnek.


Van egy régebbi szakácskönyv, Pelle Józsefné: Főzőiskola. Én ebből tanultam főzni, minden részletesen benne van, a rántás készítéstől a habarásig. Ma már a "Mesterszakácsok mesterművei" se fog ki rajtam. ;)


Ami még jó lehet, a fozniakarok.hu, videó receptek is vannak, innen tanultam meg madártejet készíteni.

Egy kis gyakorlás, és mindent meg tudsz főzni, ne félj a kudarcoktól. De nem árt, ha vaj és kenyér van otthon. :D

2010. dec. 26. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:

Utolsó:

Tócsnit hogyan kell? :D

2010. dec. 26. 20:58
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem az utolsó vagyok, de mi így szoktuk csinálni:

Megpucolsz fejenként 1-2 nagyobb krumplit, lereszeled, hozzáadsz sót és lisztet, esetleg tojást, tésztamasszává gyúrod, aztán golyókat formálsz és kilapítod őket. Majd a palacsintasütőbe olajat öntesz, felforrósítod és mehet bele a tócsni.

Tehetsz még a masszájába ételízesítőt is, vagy ha a beírod a google-ba biztosan dob még ki neked recepteket.

Sok sikert!

2010. dec. 28. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Tejbegríz, sajtos tészta, virsli, spagetti, örményes palacsinta(mennyei).
2011. aug. 10. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Császármorzsa, rizskók.
2011. aug. 10. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
A Horváth Ilona szakácskönyvet újból és újból kiadják. Nem véletlenül. Abban megtalálsz mindent.
2011. aug. 11. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!